• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

17.10.2023

12:45

U susret finalu serije "Fear The Walking Dead"

Promo

Kultura

U susret finalu serije "Fear The Walking Dead"

Podeli vest

Medison Klark - Volja koja ne umire

Dok iščekujemo finale serije Fear The Walking Dead, koje će biti prikazivano ponedeljkom, počevši od 23. oktobra na AMC-u, osvrnućemo se na karakterističnost glavnog ženskog lika serije - Medison Klark, koju tumači Kim Dikens.

Ko je Medison Klark?

U ulozi protagoniste serije, Medison se pojavljuje u seriji od 1. do 4. sezone, a zatim se vraća u istom duhu u 7. sezoni. Medison je bivši savetnik u srednjoj školi Paul R. Villiams. Ona je majka Nika i Alisije i bivša supruga Stivena Klarka. Ona je takođe bivša supruga profesora engleskog i kolege u školi, Travisa Manave. Kasnije, Medison postaje stalni i visoko rangirani član zajednice Broke Jaw Ranch zajedno sa svojom porodicom, radeći kao lični asistent Troja Ota. Nakon uništenja brane Gonzales, Medison nailazi na Alteju kada postaje i vođa zajednice Dell Diamond Baseball Stadium, sve do pada istog.

Kroz prve tri sezone gledaoci imaju priliku da prepoznaju Klarkovu kao energičnu i izuzetno
inteligentnu ženu koja je motivisana opstankom i svetlom budućnošću svoje dece. Ona predstavlja
simbol lika koji u samom startu razmišlja za pedalj isped drugih i na taj način uspeva brzo da se
prilagodi novonastalim situacijama. Ženski lik koji pored toga što deluje odlučno, u isto vreme odaje utisak hladnog heroja, podelio je gledaoce na one koji gaje manje simpatija i one koji gaje više istih ka Klarkovoj. Jedno je sigurno, okrutna prošlost i neizvesna sadašnjost koju proživljava Medison upravo gradi njenu prirodu koja je kroz sve sezone vođena nagonom za preživljavanjem.

Foto: Promo

 

Žrtva koje otvara nova vrata

U četvrtoj sezoni, Medison je napravila najveću žrtvu zaključavši se u Dell Diamond kako bi spasila
Alisiju, i ostale prijatelje, Viktora Stranda i Lusijana. U tom trenutku gledaoci su se pozdravili sa likom Medison, verujući da je mrtva. Međutim, Medison se vraća kao preživela u sedmoj sezoni. Pridružuje se misterioznoj zajednici PADRE, kidnapujući decu od njihovih roditelja i preseljavajući ih u PADRE zajednicu sa željom da im obezbedi bolje živote. Ubrzo upoznaje Morgan Džons i dobija informacije o sudbini svoje dece. Pridružuje se Morganovoj grupi i posvećuje se ispravljanju svojih grešaka i uklanjanju PADRE-a.

Navodna smrt Klarkove razočarala je i rastužila mnoge fanove serije. Preovladao je utisak da je lik
Medison imao još toga da ispriča i pokaže. To je izjavila i sama Kim Dikens, podelivši sa fanovima svoju reakciju u trenutku kada saznaje da je za Klarkovu FTWD putovanje završeno u 4. sezoni.

Foto: Promo

 

"Bio je to veliki šok za mene. Osećala sam da Medison ima još priča da ispriča i još puteva da izgradi...
Mogla je da krene u različitim pravcima. Mogla je da postane negativac. Bila sam spremna na sve, da odem dalje i dublje sa njom. Njena smrt je u tom trenutku bila prelep trenutak požrtvovanja, ali sam zamislila drugačiju smrt. Epizoda je bila prelepa, ali me u isto vreme iznenadila."
(izvor:https://www.tvguide.com/news/fear-the-walking-dead-kim-dickens-exit-interview/)

Povratak Dikensove bio je izvestan, a veliki broj fanova dočekao je ovu vest sa oduševljenjem i
uzbuđenjem.

Foto: Promo

 

Finale serije - neočekivani obrt

U poslednjem delu serije, Medison će se susreti sa velikim izazovima. Njena misija, a to je izgradnja PADRE-a kao sigurnog utočišta kakvo je trebalo da bude stari Stadium, se nastavlja. Ali pred toga, Troj Oto se vraća u igru (za koga se mislilo da je mrtav nakon što ga je Medison udarila čekićem u glavu).

Razrešenje situacije ćemo moći pratimo već od 23. oktobra na AMC-u (u 22:00h po srednje-
evropskom vremenu).

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija