• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

12.10.2023

16:18

Marina Abramović završila u komi! Umetnica bila tri puta operisana, primila devet transfuzija krvi

Antonio Ahel/ATAImages

Kultura

Marina Abramović završila u komi! Umetnica bila tri puta operisana, primila devet transfuzija krvi

Podeli vest

Marina Abramović pre nekoliko meseci vodila je životnu bitku i uspela da se oporavi.

U maju, nakon što je bila smeštena u bolnicu zbog operacije kolena, Marina Abramović je dobila plućnu emboliju i život joj je bio u opasnosti.

Tokom šestonedeljnog boravka na intezivnoj nezi Marina Abramović je podnela tri operacije, devet transfuzija krvi i neko vreme bila u komi.

- U početku su mi doktori davali opioide na svaka četiri sata, s čime nisam mogla da se nosim. Ne želim da uzimam alkohol, ne koristim lekove, čak ni aspirin. Želim da osećam svaki impuls koji mi šalje telo - kaže umetnica i dodaje:

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

- Zato sam prestala da uzimam sve lekove. Bol je bila neverovatna. Ali znala sam da će mi takav pristup pomoći da se brže oporavim. Iskostila sam svu snagu volje kako bih ustala iz kreveta. U suprotnom, možda bih i dalje bila u njemu.

Smrt i smrtnost svega živog često su bile teme njenih radova.

Foto: Shutterstock

 

 

- Neprestano sam razmišljala o sopstvenoj smrti. Napravila sam i operu "Sedam smrti Marije Kalas" u kojoj sedam puta umirem na sceni. Ali trenutno mislim samo o životu. Ne želim da se bavim nikakvim skeletima. Pravila sam hleb sa maslinama, a inače nikada ne kuvam. Budim se srećna, pevam ceo dan. Imam 76 godina, u novembru punim 77. Šta treba da radim? Da sedim kdo kuće i čekam penziju? - zaključuje Marina Abramović, a prenosi "Gloria".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija