• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2023

10:48

Pobednici prvog nacionalnog muzičkog konkursa: Serbia creates: The spotlight

Promo

Kultura

Pobednici prvog nacionalnog muzičkog konkursa: Serbia creates: The spotlight

Podeli vest

Od večeras mladi muzičari nastupaju na do sada najvećem Freshwave festivalu u Banja Luci. Ovogodišnji spotlajteri prva su generacija mladih i neafirmisanih umetnika iza kojih je stala cela muzička industrija i država.

Najtalentovaniji mladi muzičari, učesnici prvog ikada održanog nacionalnog muzičkog konkursa SERBIA CREATES: The Spotlight, do sada su uspešno realizovali čak 28 nastupa pred više hiljada ljudi, na 12 domaćih i regionalnih muzičkih festivala. Već od večeras spotlajteri nastupiće na Freshwave festivalu u Banja Luci.

Na do sada najvećem izdanju Freshwave festivala (Banja Luka), koji se održava od 10. do 12. avgusta, sa rekordnim brojem izvođača, festivalskih bina i zona, najvećim kampom i do sada najboljom festivalskom produkcijom, već prvog dana nastupiće spotlajterka Ena - mlada umetnica, pevačica i producentkinja, jedna od budućih predvodnica "novog ženskog talasa" u domaćem hip hopu i trapu. Sledećeg dana na Freshwave-u (11. avgusta) nastupiće Rouzi, reper prepoznatljivog stila i imidža čija popularnost munjevito raste iz dana u dan, dok će Iks, muzičar koji ne prestaje da se igra sa žanrovima i ima više od 20 objavljenih singlova u poslednje tri godine nastupiti 12. avgust. 

Foto: Promo

 

Nastupom na ovom prestižnom regionalnom festivalu mladi izvođači imaće priliku da nastupaju „rame uz rame“ sa mnogim svetskim i regionalnim zvezdama, među kojima su – Indira Paganotto, Ilario Alicante, Bart Skils, Argy, Vojko V, Buč Kesidi, Devito…

Podsećamo, da je od velikog broja prijavljenih mladih talenata muzičke industrije, eminentni žiri nacionalnog konkursa SERBIA CREATES: The Spotlight, kroz pet različitih muzičkih žanrova selektovao je 21 izvođača, koji su dobili jedinstvenu priliku da nastupaju na prestižnim i nagrađivanim festivalima Srbiji i regionu, a od kojih su do sada već realizovani - EXIT (Srbija), Arsenal fest (Srbija), D festival (Makedonija), Forestland (Hrvatska), Lovefest (Srbija), Lent (Slovenija), Energija festival (Srbija), Uzlet, ARLEMM (Srbija), Belgrade Beer fest (Srbija), Music Week (Srbija) i Roll & Blues (Srbija). 

Upravo sistemski pristup podrške celokupne industrije mladim i neafirmisanim talentima i posvećenost u razvoju mladih talenata domaće scene, misija je platforme Serbia creates music, kao deo nacionalne platforme Srbija stvara, u okviru Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija