• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.12.2022

15:56

DAN POZORIŠTA NA TERAZIJAMA

Vladimir Opsenica

Kultura

DAN POZORIŠTA NA TERAZIJAMA

Podeli vest

Tradicionalnom dodelom godišnjih nagrada, priznanja i nagrade za glumačku bravuru „Janoš Tot“, danas je svečano obeležen Dan Pozorišta na Terazijama

Velikom broju kolega, saradnika i medija na početku se obratio direktor pozorišta Aleksandar Đaja koji je istakao da je ova 73. godina postojanja jedinog muzičkog pozorišta kod nas bila i više nego uspešna, ukoliko se uzme u obzir da je započeta sa brojnim ograničenjima zbog epidemiološke situacije, ali na sreću nastavljena u regularnim pozorišnim uslovima. „Nije sve krenulo glatko, morali smo da obnovimo sve naše predstave sa repertoara koje nismo izvodili praktično dve godine. Već neko vreme se vrše i određene preraspodele u glumačkim ulogama, tako da će se uskoro naći na repertoaru, između ostalih, i čuveni mjuzikl Producenti.“

Direktor pozorišta se posebno osvrnuo na konkretne događaje kada su se članovi ansambala uspešno organizovali da zamene kolege koji nisu bili u mogućnosti da igraju predstave, stavljajući akcenat na napor, snalažljivost i kolektivan duh po kom je ovo pozorište i poznato. Predstave su zahvaljujući jedinstvu članova pozorišta izvođene i u naizgled nemogućim uslovima.

Na kraju, Aleksandar Đaja se osvrnuo i na nedavnu premijeru mjuzikla Crni leptir koja je izazvala veliko interesovanje publike. „ Kako za ovaj, tako i za ostale naslove karakteristično je da se ulaznice rasprodaju u prvih sedam dana po izlasku repertoara. Nadamo se da će tako biti i u narednoj 2023. godini!“

Nakon dodele jubilarnih nagrada i zahvalnica za poseban doprinos u radu u 2022. godini, svečano je dodeljena nagrada za glumačku bravuru „Janoš Tot“ dramskom umetniku Vukašinu Jovanoviću za ulogu Bogdana u mjuziklu Crni leptir.

Dobitnici Godišnjih nagrada za 2022. godinu su:

Nikola Šurbanović, dramski umetnik, za ulogu Aleksandra Dragina u mjuziklu Crni leptir
Kristina Jovanović, dramska umetnica, za ulogu Petre Manojlović u mjuziklu Crni leptir
Marko Jovičić, reditelj, za režiju mjuzikla Crni leptir
Orkestarski ansambl mjuzikla Crni leptir

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija