• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2022

17:00

DANAS NAM JE SVIMA SRCE SLOMLJENO! Preminula glumica Danijela Ugrenović

Youtube Printscreen/Opera & Theatre Madlenianum

Kultura

DANAS NAM JE SVIMA SRCE SLOMLJENO! Preminula glumica Danijela Ugrenović

Podeli vest

Glumica Narodnog pozorišta u Beogradu, Danijela Ugrenović, preminula je iznenada 15. septembra u 54. godini

Danijela Ugrenović, glumica koja je imala mnoštvo zapaženih uloga, kako u Narodnom pozorištu, tako i na televiziji, preminula je iznenada, 15. septembra, u 54. godini.

Danijela je rođena 14. maja 1969. godine u Dubrovniku.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi prof. Vladimira Jevtovića, 1994. godine, a tada je i postala stalna članica ansambla Drame Narodnog pozorišta, zajedno s kolegama sa klase Natašom Ninković, Nelom Mihailović, Borisom Pingovićem i Danijelom Кuzmanović.

Na matičnoj sceni ostvarila je niz upečatljivih uloga u predstavama "Mesec dana na selu" (Veročka), "Život je san" (Rosaura), "Putujuće pozorište Šopalović" (Gina) i mnogim drugim.

Pre nepunih godinu dana, 25. septembra prošle godine, odigrala je poslednju premijernu ulogu u Narodnom pozorištu, u drami Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskog "Vuci i ovce", u režiji Egona Savina, a poveren joj je lik Anfuse Tihovnovne.

Danijela se glumila i u televizijskim ostvarenjima poput serija "Žene sa Dedinja", "Moja generacija Z", "Pogrešan čovek" i "Gore dole".

Datum i mesto sahrane, kao i vreme i mesto komemoracije, biće naknadno saopšteni.

- Otišla je… Tiho… Mnogo smo je svi voleli. Velika duša, velika glumica, do kraja umetnik… Zbogom Danijela … Danas nam je svima srce slomljeno - ovim rečima se od Danijele oprostio glumac Hadži Nenad Maričić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija