• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.05.2024

13:28

Odbačena krivična prijava Đilasa, Lazovića, Aleksića i Grbovića: Nije bilo selidbe birača iz Male Krsne na Voždovac

Informer/Ataimages

Politika

Odbačena krivična prijava Đilasa, Lazovića, Aleksića i Grbovića: Nije bilo selidbe birača iz Male Krsne na Voždovac

Podeli vest

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu podnetu od strane "Narodnog pokreta Srbije” - Miroslava Aleksića, stranke ,,Slobode i pravde” Dragana Đilasa, ,,Pokreta slobodnih građana” - Pavla Grbovića i više drugih političkih stranaka zbog navodnih zloupotreba i davanja u vezi sa prijavom prebivališta građana na opštini Voždovac na dan 5. mart 2024. godine, koji su prethodno imali prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Smedereva, odnosno u naselju Mala Krsna.

Krivična prijava je odbačena imajući u vidu izvršene provere od strane Odseka za upravne poslove Policijske stanice Voždovac i dobijenih informacija prema kojima 5. marta 2024. godine nije bilo zahteva podnetih od strane građana za prijavu prebivališta koji su prethodno imali prijavljeno prebivaište na teritoriji Grada Smedereva, kao i da na taj dan nije izvršena prijava prebivališta na teritoriju opštine Voždovac građana koji su prethodno prebivalište imali na teritoriji opštine Smederevo i to naselja Mala Кrsna.

Zbog toga ne postoje osnovi sumnje da je prijavljeni načelnik Policijske stanice Voždovac D.T. učinio krivično delo Zloupotreba službenog položaja.

Takođe, iz uvida u snimak televizije “N1” objavljen u vidu reportaže u vezi sa navodnim organizovanim dovoženjem ljudi iz mesta Mala Кrsna, pod naslovom “Velika seoba birača iz Male Кrsne na opštinu Voždovac”, nije vidljivo da bilo ko vrši bilo kakvo nuđenje, davanje, obećanje nagrade poklona ili kakve druge koristi da bi se na izborima glasalo ili ne bi glasalo ili da se glasa u korist ili protiv određenog lica odnosno predloga.

Na snimku su vidljiva samo javna pogovaranja NN lica da postoji sumnja da se tako nešto čini, tako da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo Davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem od strane B.S, J.P. i N.P.

Ovu krivičnu prijavu su 18. marta 2024. godine Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal podneli predstavnici političkih stranaka ,,Narodni pokret Srbije” - Miroslava Aleksića, stranke ,,Slobode i pravde” Dragana Đilasa, ,,Pokreta slobodnih građana” - Pavla Grbovića, ,,Zeleno levi front” Radomira Lazovića, ,,Srbija centar” Zdravka Ponoša, ,,Demokratske stranke” Zorana Lutovca, ,,Ekološkog ustanka” Aleksandra Jovanovića, ,,Novo lice Srbije” Miloša Parandilovića i ,,Zajedno” Nebojše Zelenovića.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom tužilaštvu,  dostavilo navedenu krivičnu prijavu na nadležnost i dalje postupanje 25. aprila.

Imajući u vidu da podnosiocima krivične prijave prijavljenim radnjama nije povređeno ili ugroženo ni lično niti imovinsko pravo, o odluci o odbacivanju krivične prijave oni nisu obavešteni, niti im je dato pravo na prigovor, već će odluka biti odmah dostavljena Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu, radi vršenja kontrole na osnovu Opšteobaveznog uputstva Vrhovnog javnog tužilaštva od 19. aprila 2023. godine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu
Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu

Međunarodna kampanja za zabranu nuklearnog oružja (ICAN) procenjuje da Izrael poseduje najmanje 90 nuklearnih bojevih glava u svom arsenalu i da povećava svoju nuklearnu potrošnju. U izveštaju koji ispituje rashode za nuklearni razvoj, ICAN je otkrio da je Izrael povećao svoju nuklearnu potrošnju za 2,4 posto, što je ekvivalent od 1,1 milijarde dolara godišnje.

17.06.2024

15:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija