• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.05.2024

17:38

Dačić obišao Jedinicu za  obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (FOTO)

MUP

Politika

Dačić obišao Jedinicu za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (FOTO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je danas Jedinicu za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, i tom prilikom istakao da je posao koji oni obavljaju od ključnog značaja za stabilnost i bezbednost države i da će u potpunosti podržati jačanje ove jedinice.

„U radu Ministarstva unutrašnjih poslova i naše policije jedan od ključnih zadataka jeste obezbeđivanje jednog određenog broja ličnosti i objekata. Naročito, imajući u vidu sveopštu međunarodnu situaciju, pitanje terorizma, obezbeđenja naših državnih funkcionera, ali i svih nosilaca javnih funkcija i određenih objekata, što je od vitalnog značaja za funkcionisanje sistema bezbednosti“, istakao je ministar Dačić.

On je naglasio da je potrebno posvetiti značajnu pažnju i usavršavanju pripadnika ove jedinice. 

„Mislim da svi oni koji su bili u poseti našoj zemlji znaju da su na jedan visokokvalitetan način odrađene sve potrebne radnje i da nije bilo nikada nikakvih problema. Naprotiv, bilo je samo pohvala, računajući i poslednju posetu -  kineskog predsednika Sija“, naveo je Dačić.

 

Ministar je rekao da je potrebna modernizacija ove jedinice, tehnika i veći broj zaposlenih, kako bi obezbeđivali što veći broj objekata i ličnosti, kao i u bezbednosnom smislu organizovali boravak stranih državnika.  

„U svakom slučaju to je nešto što možda strani državnici prvo vide kada dođu u našu zemlju, a to je način na koji ih primate, način na koji organizujete u bezbednosnom smislu njihov boravak“, istakao je ministar Dačić. 

Ministar Dačić je obišao renovirane prostorije komande ove jedinice, štabnu sobu, streljanu i dežurnu službu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija