• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2024

16:51

Aleksandar Antić pravo u metu: Svi u Srbiji moramo da stanemo iza svog predsednika dok brani naše najveće vrednosti!

Printscreen UN

Politika

Aleksandar Antić pravo u metu: Svi u Srbiji moramo da stanemo iza svog predsednika dok brani naše najveće vrednosti!

Podeli vest

Funkcioner SPS-a Aleksandar Antić pružio je podršku predsedniku Srbije Aleksandaru Vučiću u jednoj od najizazovnijih borbi, a svojim izlaganjem oduševio je naciju.

Foto: Foto: Printscreen UN

 

- Predsednik Aleksandar Vučić predvodi danas Srbiju u jednoj od najtežih borbi za očuvanje svoje časti i nacionalnog dostojanstva. Pritisci koji se na Srbiju vrše u vezi sa rezolucijom UN o „genocidu“ u Srebrenici nisu zabeleženi u poslednjih nekoliko decenija. Način na koji je predsednik Vučić prepoznao opasnost koja se nadvila nad Srbijom, a naročito njegova spremnost da se sa pritiscima nosi lično i direktno, takođe nisu viđeni ni kod jednog našeg lidera u novije doba. Srbija nije mogla da se odnosi drugačije prema opasnosti koja se nad nju nadvila. To je bila opasnost da se naš narod i sve generacije koje dolaze trajno žigošu kao „genocidni“, što bi nas večno okaljalo pred istorijom i pred istinom. Srbija danas u UN se bori za to da ne bude kažnjena odlukom moćnih sila, za nešto što nije uradila. To je borba u koju smo mogli da uđemo i da iz nje izađemo časno i čista obraza samo sa liderom koji je Srbiju stavio iznad svega. Bez obzira na snagu protivnika, a ona je ogromna, Srbija danas brani svoje pravo da bude slobodna i nezavisna. To nam daje snagu da se suočimo lice u lice sa svima kojima nije po volji ovakva današnja Srbija, razvijena, uspešna i spremna da štiti svoje dostojanstvo i svoj nacionalni ponos. Predsednik Vučić mora danas da dobije podršku svakog građanina Srbije, bez obzira na to da li mu je politički blizak ili nije. On mora da ima našu nedvosmislenu podršku zato što bi bez njegove borbe svako od nas sutra nosio nepravedan i trajan žig tereta velikog zločina. Srbija zato ima dužnost da stane iza svog predsednika, a na taj način iza svih onih vrednosti koje nas čine slobodnim i časnim narodom. Uveren sam da ćemo i iz ovog velikog ispita naše zrelosti izaći kao narod koji ne dozvoljava da bude slomljen i ponižen - bio je jasan Antić tokom medijskog istupanja. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)
Live TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)

Juče je počeo mirovni samit u Švajcarskoj gde se sastalo gotovo 100 zemalja i preko 50 šefova država da razgovaraju o trajnom prekidu vatre, među kojima su premijerka Italije, Đorđa Meloni, predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, dok je Rusija u potpunosti izuzeta iz ovog skupa. Ekspert za energetiku Dragan Škobalj komentarisao je ovaj događaj tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

16.06.2024

12:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi prelomio: Mitar i Vlahović napadaju Engleze, Tadić na klupi!
EURO 2024

Piksi prelomio: Mitar i Vlahović napadaju Engleze, Tadić na klupi!

Dragan Stojković Piksi odlučio je da napadne Engleze sa dva napadača! Fudbalska reprezentacija Srbije večeras (21.00, RTS 1, Arena 1 premijum) utakmicom protiv Engleske započinje Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a sva je prilika da će "orlovi" jednog od favorita na turniru napasti sa dva centarfora - Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem!

16.06.2024

10:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20