• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.05.2024

09:46

Mandić izričit: Nemamo ministre u Vladi, ne možemo glasati protiv onog što nam se ne dopada!

Reuter

Politika

Mandić izričit: Nemamo ministre u Vladi, ne možemo glasati protiv onog što nam se ne dopada!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izjavio je da premijera Milojka Spajića neprestano uveravaju da podrška usvajanju rezolucije o Srebrenici “nije dobar izbor”, da su protiv takve odluke, ali da, pošto nemaju ministre u Vladi, ne mogu glasati protiv onoga što im se “ne dopada”.

Mandić je to rekao u intervjuu za podgoričke "Vijesti" odgovarajući na pitanje šta će preduzeti ako Crna Gora danas na sednici Generalne skupštine UN glasa za usvajanje rezolucije o Srebrenici i hoće li slediti lidera DNP Milana Kneževića, ukoliko zbog toga napuste vlast. Na pitanje u kakvim je odnosima sa Kneževićem i da li su lider DNP i on u odnosu prema Vladi i ostatku parlamentarne većine “dobar i loš policajac”, Mandić kaže da Knežević ima pravo da vodi politiku koju smatra ispravnom i da je odgovoran pre svega svojim biračima. Ističe da je Knežević pre svega njegov prijatelj i saborac sa kojim je, kako kaže, prošao mnogo toga u životu.

- Zajedno smo se borili i dalje se borimo protiv montiranog procesa, tzv. 'Državnog udara' čiji je glavni arhitekta trenutno pritvoren u spuškom zatvoru - podsetio je Mandić.

Ukazao je da je Knežević i predsednik jedne važne parlamentarne partije i kao takav, ističe, ima pravo na stavove i poglede na budućnost u skladu sa uverenjima onih koje predstavlja.

- Ja, ipak, smatram da je bitnije uvek tražiti ono što nas spaja, kako između Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije, ali tako i među svim strankama bilo da su vlast ili opozicija i ljudima generalno. Konstantno insistiranje na razlikama je začarani krug iz kojeg moramo izaći - naveo je Mandić.

Ukazao je da Knežević ima legitimno pravo da vodi politiku koju smatra za ispravnu i pre svega da odgovara svojim biračima.

- Ja sam predsednik srpske nacionalne stranke u Crnoj Gori i uveren sam da dobro poznajem svoj narod, a uveren sam da vodim politiku koja je najbolja za srpski narod u Crnoj Gori. Građani u Crnoj Gori su slobodni da biraju one ideje koje smatraju najprikladnijim njihovim svetonazorima - rekao je Mandić.

Upitan šta će on i NSD uraditi ako Crna Gora na sednici Generalne skupštine UN glasa za usvajanje rezolucije i da li će slediti Kneževića, ako DNP napusti vlast, Mandić kaže:

- Mi razgovaramo sa premijerom Spajićem i uveravamo ga da to nije dobar izbor, mi smo protiv takve odluke, ali, nažalost, kako nemamo ministre u Vladi, ne možemo glasati protiv onoga što nam se ne dopada. Demokratska partija socijalista jedva čeka da 44. Vlada padne i pre svega da ne dođe do proširenja Vlade, jer znaju da je to i poslednja karta kojom oni mašu, odnosno da smo mi nepoželjan faktor za formiranje vlasti - zaključio je Mandić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Boli ih Jasenovac! Hrvatska napala Mandića
Politika

Boli ih Jasenovac! Hrvatska napala Mandića

Zagrebački mediji pišu da je Hrvatska danas uručila protestnu notu Crnoj Gori zbog izjave predsednika Skupštine Andrije Mandića da će politički predstavnici Srba predložiti rezoluciju o Jasenovcu.

15.05.2024

13:49

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20