• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.05.2024

13:37

Đurđev uputio apel: Srpska liga apeluje na zemlje koje nisu priznale tzv. Kosovo da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici!

Masha Bandjur

Politika

Đurđev uputio apel: Srpska liga apeluje na zemlje koje nisu priznale tzv. Kosovo da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici!

Podeli vest

Srpska liga, shodno informacijama u medijima da bi Rumunija i Grčka mogle da glasaju za usvajanje rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici, apeluje na ove, ali i ostale tri zemlje koje nisu priznale nezavisnost tzv. Kosova, tj. Slovačku, Kipar i Španiju, da ne upadnu u zamku antihrišćanskih i antievropskih globalističkih centara moći i da ne glasaju za ovu rezoluciju ili da bar ostanu uzdržani, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Svojim nepriznavanjem tzv. Kosova, uprkos ogromnim pritiscima, ove zemlje su već pokazale da imaju čvrst karakter u suverenu spoljnu politiku i mislimo da i u ovom slučaju, i zbog nas i zbog njih, trebaju tako postupati - rekao je Đurđev.

On je napomenuo da će, ukoliko ove zemlje glasaju za rezoluciju o Srebrenici, direktnu odgovornost snositi naše ambasade u njima.

- Ne može predsednik Vučić sve sam, ove informacije pokazuju da su naši ambasadori i osoblje u tim zemljama katastrofalno podbacili, da su od naših prijatelja svojim nečinjenjem i ne pokazivanjem dovoljnog interesovanja i pažnje zemljama domaćinima od dokazanih prijatelja doveli do potencijalnih neprijatelja - podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige ukazao je na primer Mađarske koja će glasati protiv rezolucije i od koje smo višegodišnjim trudom i radom napravili prijatelje.

- Ukoliko neka od pomenutih pet zemalja glasa za rezoluciju o Srebrenici, momentalno treba dati otkaz tamošnjem ambasadoru i zabraniti mu dalji rad u državnoj službi. Umesto da budu na svim tamošnjim medijima, ali i domaćim, da apeluju svom snagom na zemlje domaćina da ne glasaju za rezoluciju, njih nigde nema. Ko nije spreman na žrtvu i ozbiljno vođenje državne politike bolje sam da se skloni sa scene, ovo su vremena koja ne trebaju mekušce i beskičenjake, već ozbiljne i odgovorne ljude - zaključio je Đurđev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20