• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.05.2024

15:03

Zloupotrebio mrtvog oca, a priča o revizionizmu! Suljagić zapenio zbog odluke Mađara o rezoluciji o Srebrenici!

printscreen

Politika

Zloupotrebio mrtvog oca, a priča o revizionizmu! Suljagić zapenio zbog odluke Mađara o rezoluciji o Srebrenici!

Podeli vest

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić komentarisao je odluku Mađarske da glasa protiv rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Suljagić, koji je telo svog oca Sulja, inače pripadnika takozvane Armije BiH Nasera Orića, iskopao iz groba u bratunačkoj opštini i premestio u Potočare proglasivši ga za "žrtvu genocida", kazao je da je stav Mađarske "zabrinjavajući".

- Rezolucija ima za cilj odavanje počasti sećanju na hiljade žrtava genocida u Srebrenici. Glasajući protiv toga, Mađarska se pridružila snagama poricanja i revizionizma, potkopavajući međunarodne napore da se prizna i uči iz ove tragedije. Ova odluka nije izolovani incident, već odraz dugogodišnjih desničarskih stavova i politike mađarskog premijera Viktora Orbana. Orbanovo protivljenje rezoluciji o Srebrenici može se posmatrati kao deo šireg obrasca odbijanja međunarodnog konsenzusa o pitanjima ljudskih prava - rekao je Suljagić.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Evo koliko para "orlovi" mogu da zarade na Evropskom prvenstvu
EURO 2024

Evo koliko para "orlovi" mogu da zarade na Evropskom prvenstvu

Evropska fudbalska unija (UEFA) spremila je bogat nagradni fond za učesnike Evropskog prvenstva i on iznosi 331.000.000 evra. Od ostvarenog rezultata zavisiće koliko će ko novca da zaradi, a u najboljem slučaju Srbija bi mogla da se vrati kući bogatija za 28.250.000 evra.

10.06.2024

14:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kupanje na "Čairu" za iste pare!
Leto je...

Kupanje na "Čairu" za iste pare!

Kupališna sezona na otvorenim bazenima Sportskog centra ”Čair” je otvorena a posetioci mogu da uživaju u olimpijskom, rekreacionom, dečijem bazenu, akva parku, a od srede će biti puštena i takozvana "lenja reka".

10.06.2024

15:52