• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

14.05.2024

10:23

Na današnji dan 1999. godine NATO je bombardovao izbegličku kolonu! 25 godina od masakra civila kod sela Koriša na KiM!

Tanjug

Politika

Na današnji dan 1999. godine NATO je bombardovao izbegličku kolonu! 25 godina od masakra civila kod sela Koriša na KiM!

Podeli vest

Na magistralnom putu Prizren – Suva Reka, kod sela Koriša, NATO avijacija je bombardovala kolonu albanskih izbeglica. U tri navrata agresor je na kolonu žena, dece i staraca izbacio najmanje osam termovizuelnih i kasetnih bombi.

Konvoj od oko 600 albanskih izbeglica, koje su zanoćile pod vedrim nebom vraćajući se na traktorima iz Koriških šuma gde su se krili od NATO bombardovanja, avioni alijanse prvo su napali oko ponoći, zatim desetak minuta kasnije i ponovo 50 minuta posle ponoći.

U napadu je poginulo 87 civila među kojima je bilo deset tek rođenih beba i 26 dece uzrasta do 15 godina.

Preko 80 izbeglica je teže ili lakše povređeno. Konačan broj nastradalih nikada nije utvrđen jer je izvestan broj tela potpuno raznesen silinom eksplozije.

Termovizuelne bombe razvijaju veoma visoku temperaturu, i do 2.000 stepeni.

Kamp je bukvalno spržen, a ljudi u njemu su živi goreli. Inače, u ovom delu metohijske kotline, desetak kilometara unaokolo izbegličkog kampa, nije bilo ni jednog policijskog ili vojnog objekta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija