• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.03.2024

15:40

Luka Petrović: Osuđujem sramotno širenje mržnje na društvenim mrežama

Privatna arhiva

Politika

Luka Petrović: Osuđujem sramotno širenje mržnje na društvenim mrežama

Podeli vest

Član Predsedništva i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Luka Petrović najoštrije je osudio širenje mržnje na društvenim mrežama, apelujući na učesnike političkog života u našoj zemlji da se fokusiraju na izgradnju društva zasnovanog na poštovanju, toleranciji i zajedničkim vrednostima.

- Najoštrije osuđujem neumesnu objavu čitulje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na društvenim mrežama. Ovo predstavlja još jedan u nizu sramnih i nemoralnih aktivnosti koje sprovode sledbenici Đilasove politike. Smatram da ovakva vrsta insinuacije ne samo da je neprihvatljiva, već i duboko uznemirujuća, odražavajući nedostatak osnovnih moralnih vrednosti. U moru kontroverznih i etički upitnih poteza, ovaj događaj se izdvaja kao dno koje do danas još niko nije uspeo da dotakne. Ovaj čin nije samo puka demonstracija nemaštovitosti i manjka kreativnosti, već i alarmantan pokazatelj apsolutnog nedostatka vizije i misije u vođenju političke kampanje - naveo je Luka Petrović u saopštenju za medije.

On je izrazio uverenje da politički diskurs i kampanje treba da se vode na osnovu ideja, vizija budućnosti i konkretnih predloga za poboljšanje života građana, a ne kroz sramne akte koji služe isključivo za širenje straha, nesigurnosti i podele među ljudima. 

- Stoga, ovakve akcije ne samo da su osuđene na neuspeh, već i ukazuju na očaj političkih subjekata koji ih sprovode. Apelujem na sve učesnike političkog života u Srbiji da se uzdrže od širenja mržnje, laži i straha, da se fokusiraju na izgradnju društva zasnovanog na poštovanju, toleranciji i zajedničkim vrednostima. Na kraju, uveren sam da će građani Srbije prepoznati i odbaciti sve pokušaje manipulacije i zloupotrebe, bilo da dolaze iz političkih, medijskih ili bilo kojih drugih krugova - istaknuto je u saopštenju Luke Petrovića. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija