• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.03.2024

15:18

Vladimir Đukanović uživo iz Moskve: BilI smo na desetak biračkih mesta, Putin je uspeo da ujedini narod! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Politika

Vladimir Đukanović uživo iz Moskve: BilI smo na desetak biračkih mesta, Putin je uspeo da ujedini narod! (VIDEO)

Podeli vest

Vladimir Đaknović - narodni poslanik i advokat nalazi se u Moskvi, gde iz minuta i minut prati izbore u Rusiji, a za "Informer televiziju" dočarao je do detalja kakva je situacija na štabovima i da li sve prolazi regularno.

 

 

- Mi smo jutros bili na desetak biračkih mesta, sve u redu, nesto su veći redovi, očekuju se da bude 75 posto izlaznost, a za Moskvu će biti nešto manje. Biće veća izlaznost nego na prošlim izborima. Biću iskren, činjenica je da je Putin uspeo da ujedini narod, Rusi se osećaju ugroženo,on ih je ujedinio, sve ima uticaja. Rusi su raspoloženi za sukob, osećaju da je ovo bitka život i smrt, za civilizovano društvo. Plašim se da u tom sukobu nema kompromisa, može da dovede do velikih razmera - istakao je veoma koncizno, a potom se osvrnuo i na tvrdnje Emanuela Makrona da šalje francuske trupe u Ukrajinu. 

 

- Ne bih da imenujem, ali pričali smo eminentnim ljudima od značaja,  misle da je sve to blef. Rusi nemaju ni trukne sumnje da će pobediti i da će uništiti svakoga do poslednjeg. Svesni su da ratuju sa NATO paktom. Nema nazad sada, spremni su da razgovaraju, ali nema prostora za povlačenje. Izbori su pod kontrolom, nemogućnost manipulisanja, Pojedini ambasadori sa Zapada se nisu odazvali pozivu Sergeja Lavrova, a to može dovesti do toga da se oni evakuišu u svoje zemlje. Mi smo u gadnoj poziciji, treba da gledamo šta mi da radimo, svuda oko nas je NATO pakt. Nalazimo se u epicentru, proksi rat. Ne bih pet miuta bio u Vučićevoj koži. Šta god da uradi, to je kao ste primili šamar sa leve ili desne strane. Treba sopstvenu glavu da spasavamo. Nije pitanje da li će rata biti nego kada će biti! Voleo bih da grešim, da razum prevlada. 

 

 

 

 

 

Sankcije u Rusiji - kakvo je stanje?

 

- Cene su značajno pale, rublja je devolvirala, sada se stabilizovala. Što se tiče životnog standarda, nezaposlednost je dva i po posto. Rusija sada najviše ulaže u vojnu industriju. Trenutno je stanje po Rusiju u redu. Marketi i tržni centri su puni kao čep, pitanje je koliko će to potrajati, trgovina raste. Rat donosi osiromašenje, ali Rusija ima rezervne planove, nije ekonomski pala. Rat kuca i na naša vrata, to je jasno kao dan - bio je jasan Đukanović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera!
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera!

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Težak sudar u Mirijevu: Ima povređenih, Hitna pomoć na licu mesta!
Hronika

Težak sudar u Mirijevu: Ima povređenih, Hitna pomoć na licu mesta!

U Mirijevu, tačnije na uglu ulica Koste Nađa i Rudi Čajeveca, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su se sudarila dva automobila. Nezgoda je izazvala zastoj u saobraćaju, a jedno vozilo je čak udarilo u banderu i zaustavilo se na trotoaru, dok je drugo ostalo na sred raskrsnice.

16.06.2024

23:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija