• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.02.2024

19:17

Terzić: Trajković i Jakšić se besramno pridružuju napadima na sve srpsko

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

Terzić: Trajković i Jakšić se besramno pridružuju napadima na sve srpsko

Podeli vest

Miloš Terzić, član Predsedništva Srpske napredne stranke odgovorio je Momčilu Trajkoviću i Marku Jakšiću, koji su se pridružili ALjbinu Kurtiju u napadima na SPC i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Saopštenje Miloša Terzića prenosimo u celosti:

- Najveći protivnik i najveća prepreka nezavisnosti lažne države jeste Aleksandar Vučić. To je ono što za njega kažu teroristi iz Prištine, na čelu sa Aljbinom Kurtijem. A ono što progonitelji iz Prištine govore za Srpsku pravoslavnu crkvu, koja kroz vekove predstavlja temelj nacionalnog identiteta srpskog naroda, to isto za nju govore i Momčilo Trajković i Marko Jakšić, čime sramno sopstvene stavove ravnaju prema stavovima Aljbina Kurtija. Sinhronizovanim napadima na Vučića i SPC pridružuju se Radi Trajković i Nenadu Rašiću, uzimaju učešće u hibridnom ratu protiv Srbije i na taj način sebe svrstavaju u red najvećih veleizdajnika i srpskih sramota u istoriji naše zemlje.

Dok su se Trajković i Jakšić nešto pitali, vezano za naše najvažnije nacionalno pitanje Srbi su ubijani i proterivani širom Kosova i Metohije, a naše vekovne svetinje su gorele u pogromu 2004. godine. U ta smutna i crna vremena za naš narod oni su otvoreno davali legitimitet pogubnoj politici bivšeg lopovskog režima, koja je za rezultat imala puštanje Aljbina Kurtija, braće Mazreku i Fljore Brovine iz srpskih zatvora, čime je najvećim krvolocima omogućeno da se u Prištinu vrate nasmejani sa uzdignuta dva prsta. A izmeštanjem pregovora iz SB UN na teren EU napravljena nam je katastrofa, koju je morao da ispravi upravo Aleksandar Vučić.

Ovim rečima Trajković i Jakšić se besramno pridružuju napadima na sve srpsko, uz retoriku na kojoj im mogu pozavideti i najveći srbomrsci, čime otvoreno pomažu Aljbinu Kurtiju i daju mu alibi za nove napade na naš narod i na Srpsku pravoslavnu crkvu, koja je uvek predstavljala duhovno utočište Srbima u teškim vremenima. Aleksandar Vučić je godinama radio na tome da se srpski nacionalni korpus na KiM ujedini i uspeo je u tome na šta ukazuje neprikosnovena podrška koju predsedniku upravo zbog borbe koju vodi za Srbe i Srbiju na KiM, pružaju naši sunarodnici iz naše južne pokrajine.

I umesto da sada imamo slogu, srpsko jedinstvo i da se okupimo i budemo bedem pred spoljnim i pred unutrašnjim neprijateljima u borbi za naše nacionalne vrednosti na KiM, a što bi trebalo da bude iznad svake politike i odraz nacionalne svesti, mi nažalost, shodno onome što pričaju i rade Jakšić i Trajković, imamo propale politokante u službi Dragana Đilasa, koji je svojevremeno predlagao iseljavanje Srba sa KiM kao jedino rešenje. U principu, ostalo je još samo da Trajkoviću i Jakšiću Đilas da izvršnu funkciju u stranci ili tajkunskim preduzećima, kao što je dao Petru Miletiću doskorašnjem Kurtijevim spoljno-političkom savetniku i svi kvislinzi će biti na jednom mestu, tačnije baš tamo gde treba da budu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija