• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.01.2024

10:24

(VIDEO) Sever Srbije dobija najviše puteva - velika su ulaganja u Vojvodinu: Vučićeva poruka nakon obilaska radova na tunelu "Iriški venac"

printscreen

Politika

(VIDEO) Sever Srbije dobija najviše puteva - velika su ulaganja u Vojvodinu: Vučićeva poruka nakon obilaska radova na tunelu "Iriški venac"

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na izlaznom portalu tunela "Iriški venac" u okviru projekta Novi Sad - Ruma.

Sve detalje iz minuta u minut možete pratiti na portalu Informera.

Odgovori na pitanja novinara

Uskoro će se završiti izborni proces

- Idemo na formiranje narodne skupštine, posle toga slede konsultacije oko formiranja vlade, 1. decembar 2026. godine je cilj da se završe projekti vredni do 15 milijardi evra, a onda je 2027. godina za izbore na svim nivoima - kazao je predsednik.

Foto: Tanjug

 

 

O opoziciji

Šta je predsednik Srbije rekao o pisanju nemačkih medija da je Srbiji potrebna drugačija opozicija pročitajte u posebnoj vesti.

Prvi put u istoriji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija, po pitanju fertiliteta, najbolja u regionu prvi put u istoriji.

On je, na pitanje da li se u Srbiji očekuje demografski bum, rekao da je trenutno stopa fertiliteta 1,63, ali da mora da se podiže na 1,75 ako želimo da Srbija opstane.

- Kome sve ovo ostavljamo, ako nemamo decu. To je molba za sve. Osim što sebi život čine lepšim, građani tako pomažu svojoj državi - rekao je Vučić.
 

Plata 1.000 evra

- U maju ili junu 2025. godine prosečna plata biće 1000 evra, inflacija spuštena na 3 posto, deficit će biti još snižen, a ove godine završeno saobraćajnica u vrednosti od dve milijarde evra - rekao je predsednik.

Foto: printscreen

 

 

Zadovoljan sam kineskim firmama

Predsednik Srbije rekao je da je u načelu zadovoljan kineskim firmama koje grade u Srbiji.

Investicija u Leskovac

Predsednik je najavio veliku investiciju za Leskovac, u koji dolazi jedna važna kompanija.

167km puteva

- Ove godine 167 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica se završava ove godine - kazao je šef države-

Foto: printscreen

 

Problem eksproprijacija

Predsednik je govorio i o problemima eksproprijacije, koji uvek postoje.

- Država mora da radi svoj posao - kazao je Vučić.

Dve milijarde za obnovu puteva

- Hoćemo da nađemo dve milijarde da bi obnovili lokalne i regiobalne puteve - istakao je Vučić.

On je dodao da je kvalitet radova izvanredan, ali da kada je reč o brzini uvek hoćemo brže.

Vojvodina dobija najviše saobraćajnic

- Po prvi put posle mnogo decenija da Vojvodina, sever Srbije, dobija najviše saobraćajnica. Nesrazmerno velika ulaganja u sever Srbije - kazao je Vučić i najavio još ulaganja u brojne vojvođanske saobraćajnice.

- Sada ćemo da pojačamo pare za Irig. Mnogo toga još moramo ovde da uradimo.

Foto: printscreen

 

 

Značajno za Zrenjanin i Kikindu

Ovo će Zrenjanin da podigne u nebesa, a onda će mnogo značiti i za Kikindu - podvukao je Vučić.

Foto: printscreen

 

 

Važna saobraćajnica

- Sve ovo radimo da rasteretimo Novi Sad i Beograd - rekao je predsednik Srbije u razgovoru sa Igorom Mirovićem i Goranom Vesićem.

Rok 2025.

Sve će se završiti do 2025. godine, uključujući i most - rekao je prilikom obilaska ministar saobraćaja, građevinsrstva i infrastrukture Goran Vesić.

***

Foto: printscreen

 

Tunel Iriški venac spojiće Novi Sad i Rumu i najzahtevnija je tačka Fruškogorskog koridora. Nakon završetka radova, ovaj tunel će biti najduži u Srbiji, čak oko 3,5 kilometara.

Pošto se sastoji iz dve cevi, to znači da će kineska kompanija CRBC, koja je angažovana na ovom projektu, ukupno izbušiti sedam kilometara tunela kroz Frušku goru.

Izgradnja tunela zvanično je poćela 1. maja 2021. godine i radnici CRBC skoro godinu i po dana borili su se terenom na severnom portalu tunela, učvršćujući okolne padine, da bi u jesen 2022. počelo bušenje tunela hidrauličkim bušilicama, pošto je upotreba dinamita u nacionalnom parku zabranjena.

Sam Fruškogorski koridor je vredan 606 miliona evra i planiran kao brza saobraćajnica sa po dve saobraćajne trake po smeru. Dužine je 47,7 kilometara.

U novembru je bilo završeno nešto više od 30 odsto radova, što znači, kako je tada kazao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastruktur Goran Vesić da će prema predviđenoj dinamici radovi biti gotovi do 2026. godine, a ceo koridor spojen sa Novim Sadom uključujući i most kod Petrovaradina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija