• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.11.2023

19:17

Ko o čemu, N1 o demokratiji, a u praksi totalno drugačije! Premijerka rasturila tajkunske medije!

Tanjug

Politika

Ko o čemu, N1 o demokratiji, a u praksi totalno drugačije! Premijerka rasturila tajkunske medije!

Podeli vest

Novinar televizije N1 koja posluje u okviru United Media i koja je danas saopštila da iz protesta neće emitovati politički marketing u svojim medijima tokom predstojeće izborne kampanje, danas je povodom te teme optužio predsednicu Vlade Srbije da želi da “prebaci lopticu u drugo dvorište” i da je zaboravila da kaže zbog čega United grupa neće emitovati politički marketing, a to je kako tvrde zbog odnosa Vlade Srbije prema novinarima i targetiranja, verbalnog napadanja, fizičkog napadanja na događajima, kao I da Vlada Srbije poziva građane da to rade.

Na ove nebulozne tvrdnje odgovorila je premijerka:

- Opet o demokratiji kako ona izgleda na N1 televiziji, a to je primer da je novinar premijerku optužio da nije navela razlog, i onda je novinar rekao razlog svoje televizije, i ja onda moram da se usaglasim sa njegovim stanovištem, pošto je moje mišljenje izgleda nebitno. Kod vas na N1 nebitno šta drugi ko misli, važno je samo šta vi mislite. Vi ste jedna specifična medijska kompanija, koja je sama sebi vest, kao i ovaj put. Dođete na događaj, i opet izveštavate o sebi - navela je premijerka.

Premijerka je istakla da ne znam koji je razlog zašto televizija N1 neće emitovati politički marketing, i naglasila da to što novinar ove televizije govori apsolutno nije istina. 

- Vi se samo, i isključivo bavite političkim marketingom. Vi ćete večeras da imate emisiju o Aleksandru Vučiću koja je parekselans politički marketing. Ako je ideja da se ne bavite političkim marketingom, zašto imate onda tu emisiju. Ne, nego ćete se baviti političkim marketingom koji vi želite, da podržite političare koje vi želite I koje podržavate zbog toga da bi ponovo sutra bila koalicija Šolak-Djilas, kako bi Šolak mogao da kupi još jedan klub u Premier ligi, da bi Djilas mogao da za 10 godina “zaradi” 619 miliona evra, a šta će biti sa Srbijom to nije važno. Vi ne dozvoljavate da se čuje drugo mišljenje na vašoj TV, čak i u predizbornoj kampanji kada plaća da dobijete termin, ali vi kažete ne možete, zato što ne bavite političkim marketingom. Pritom se 24 časa bavite isključivo političkim marketingom, ne bavite se ničim drugim. Dovodite sagovornike koji samo vređaju Aleksandra Vučića, njegovu porodicu, SNS, i nekada njegove koalicione partnere. Dakle, sve je to u redu ne morate da se bavite političkim marketingom, ali onda nemojte da se bavite političkim marketingom. Videćemo da li je to u skladu sa evropskim standardima, ja ne mislim da je to moguće u nekoj državi, ali to govori o vama - izjavila je premijerka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20