• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpski, Informer.rs

01.11.2023

08:35

Albanski lobista i simpatizer Aleksićeve proukrajinske opozicije udario na Vučića jer ne da Kosovo!

Tanjug

Politika

Albanski lobista i simpatizer Aleksićeve proukrajinske opozicije udario na Vučića jer ne da Kosovo!

Podeli vest

Albancki lobista i simpatizar proukrajinske opozicije u Srbiji koju predvodi lažni narodnjak Miroslav Aleksić, Jakub Belamovic, udario je na predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer odbija da prizna nezavisnost lažne države Kosovo!

On je na mreži Iks kritikovao srpskog predsednika koji je pred predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen rekao da je stav Srbije poznat po pitanju KiM, da se Ustav Srbije ne krši, te da lažna država neće biti priznata i da je on ponosan na to.

Predsednik Srbije ponižava Fon der Lajen pred kamerama. Stojeći pored nje, Vučić kaže da je „ponosan“ što je odbio de fakto priznanje Кosova na koje je ona pozvala samo nekoliko trenutaka ranije. Takođe, ponovo navodi da nikada nije bilo „Ohridskog sporazuma“. – kaže Aleksićev simpatizer.

On se na ovaj način udario na Vučića besno ga kritikujući kako se uopšte usudio da odbije da prizna Kosovo i da to ponovi u Beogradu pred Ursulom fon der Lajen!

Foto: printscreen

 

 

Podsećamo, predsednik Vučić obraćajući se medijima sa predsednicom Evropske komisije Ursulomj fon der Lajen ponovio da za nas pitanje nezavisnosti tzv. Kosova nije čak ni pitanje.

– Za nas priznanje nezavisnosti Kosova nije pitanje i to sam bezbroj puta rekao. Mi znamo šta su naše obaveze iz dijaloga i spremni smo da ih ispunimo, ali moram da ukažem na jednu stvar a to je činjenica da 11 godina pre svih sporazuma Priština je imala samo jednu obavezu – da uspostavi ZSO i to nije učinila – naglasio je Vučić.

– Od 4 dokumenta, od toga su najvažniji principi. Dobar deo tih principa stoji i statutu. Rekao sam da je taj dokument (Ohridski sporazum), da je dobra osnova za razgovore. Ako hoćete da budem potpuno iskren. Plašim se da nećemo videti ZSO skoro jer ja znam dobro albanske trikove. Da li će konačno to moći svi u Evropi da vide. Naravno da je za njih suština da mi učinimo više ustupaka. Nema tu lakih, lepih stvari za nas. Ali moramo da guramo dalje, zemlja mora da se razvija, čuvajući naše vitalne interese – rekao je predsednik Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija