• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

20.10.2023

07:00

Trula koalicija! "Patriote" i NATO plaćenici ruku pod ruku protiv Vučića

ATA Images

Politika

Trula koalicija! "Patriote" i NATO plaćenici ruku pod ruku protiv Vučića

Podeli vest

Lider DSS Miloš Jovanović posredno je potvrdio da je takozvana opozicija, koju mahom čine stranke bivšeg režima, dobila direktivu od moćnika u Vašingtonu da po svaku cenu moraju da naprave jednu zajedničku listu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS!

Jovanović je juče na konferenciji za novinare pozvao šefove Dveri i Zavetnika Boška Obradovića i Milicu Đurđević Stamenkovski da se priključe listi na kojoj će biti SSP Dragana Đilasa, Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta, Zeleno-levi front Dobrice Veselinovića i Narodni pokret Srbije Miroslava Aleksića.

Prema njegovim rečima, do sada nije došlo do jedne liste desnice zbog 'nepostizanja dogovora o saradnji sa proevropskom opozicijom 'u cilju razvlašćivanja Aleksandra Vučića', čime je potvrdio da je jedina ideja ovog politički neprirodnog okupljanja rušenje Vučića i njegove vlasti, što je ujedno i direktiva iz SAD!

Foto: ATA Images

 

Svi na gomili

Jovanović je pred Obradovića i Stamenkovsku postavio dva uslova za saradnju, da nema saradnje sa vlašću ni na jednom nivou i da takozvana desnica može da sarađuje sa proevropskom opozicijom.

- Mislim da sam jasan jer ne želim više da trpim nedžentlmenske postupke, perfidne mehanizme i politikanstvo kojim se nikada nisam bavio - rekao je Jovanović, koji je prethodno potvrdio da je spreman da sarađuje sa Đilasom u pokušaju rušenja Vučića.

Da se direktiva SAD mora poštovati, potvrđuje i Miroslav Aleksić, čija je stranka saopštila da je odlučeno da učestvuje na zajedničkoj listi stranaka koje su organizovale takozvane 'proteste protiv nasilja', ali i poslanica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević.

Foto: Printscreen

 

- Majske tragedije su duboko uzdrmale naše društvo i stavile problem nasilja u prvi plan. Jedna ovakva lista poslala bi građanima poruku da su partije proevropske opozicije u stanju da zajednički rešavaju probleme bez obzira na razlike - rekla je Đorđevićeva.

Lična korist

Politički analitičar Zoran Milosavljević, komentarišući sve ove navode, ocenjuje da je Jovanović samo potvrdio želju da pošto-poto dođe na vlast.

- Dobro je poznata politička prošlost i pozadina svih ovih političkih lidera. Izjave dotičnih ljudi i saopštenja njihovih partija apsolutno su zasnovane samo na tome da se dođe na vlast. Niko od njih nije ostao dosledan onome što je govorio ranije. Pošto su pojedinačno apsolutno slabi za postizanje bilo kakvog rezultata, naređeno im je da svi zajedno probaju da sruše aktuelnu vlast - naglašava Milosavljević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija