• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2023

21:59

Vučiću zabraniti da vodi državu! Udar opozicije na predsednika: Na muci naroda hoće da profitiraju!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

Vučiću zabraniti da vodi državu! Udar opozicije na predsednika: Na muci naroda hoće da profitiraju!

Podeli vest

Srpska opozicija sve karte bacila je na pokušaj diskvalifikacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz političkog života!

Ovaj frapantan zaključak proizilazi iz pisma koje su vajni srpski opozicionari uputili visokom predstavniku Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepu Borelju, a čiji sadržaj su brže bolje potrčali da objave tajkunski mediji.

U pismu koje su potpisali Zoran Lutovac, Miroslav Aleksić, Pavle Grbović, Zdravko Ponoš, Dragan Đilas, Nebojša Zelenović i Radomir Lazović, od Borelja i EU traži se da Vučiću budu uvedene sankcije, čime bi mu pratktično bilo zabranjeno da vodi državu.

Da sve bude gore, u pismu koje je objavio tajkunski portal Nova, na račun samozvanog premijera Kosova Aljbina Kurtija iznose se tek blage opaske sa ciljem da se Kurti abolira od odgovornosti za događaje oko manastira Banjska.

Foto: printscreeen

 

- Opozicione stranke, potpisnici "Dogovora za pobedu" uputili su danas pismo Žozepu Borelju, visokom predstavniku Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost. U ovom pismu pozivaju EU i izražavaju duboku zabrinutost zbog mogućnosti da Srbiji budu uvedene sankcije zbog sukoba Srba i kosovske policije u selu Banjska. Oni navode da svaku moguću meru treba izreći predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovim najbližim saradnicima, jer su oni uz kosovskog premijera Aljbina Kurtija jedini odgovorni za nastalu situaciju - navodi se između ostalog u članku koji je objavio portal pod kontrolom Dragana Šolaka.

Posle ovog, malo je reći skandaloznog pisma upućenog Borelju, jasno je da je opozicija spremna na sve, pa i na otvoreni udar na sopstvenu državu, samo ako procene da od toga politički mogu da profitiraju i nekako se domognu fotelja.

Ko je potpisao sramno pismo

Zoran Lutovac - Demokratska stranka 

Miroslav Aleksić - Narodni pokret Srbije 

Pavle Grbović - Pokret slobodnih građana 

Zdravko Ponoš - Srbija centar - Srce 

Dragan Đilas - Stranka slobode i pravde 

Nebojša Zelenović - Zajedno 

Radomir Lazović - Zeleno levi front/Ne davimo Beograd 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija