• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

10.10.2023

06:28

Nova strašna podvala i napad albanskih ekstremista! Kurti uvlači Danila u incident u Banjskoj!

Beta

Politika

Nova strašna podvala i napad albanskih ekstremista! Kurti uvlači Danila u incident u Banjskoj!

Podeli vest

Takozvani 'kosovski premijer' Aljbin Kurti i njegov 'ministar policije' Dželjalj Svečlja i dalje na svaki način pokušavaju da vlast u Srbiji umešaju u napad u Banjskoj od 24. septembra, pa sada tvrde da je u sve bio umešan čak i Danilo Vučić, sin predsednika naše države Aleksandra Vučića!

Kurti ima jasnu nameru da za incident u Banjskoj, u kojem je 'kosovski policajac' nastradao od eksplozije, dok su prištinski plaćenici mafijaški likvidirali trojicu Srba, optuži Beograd i sebe abolira, što pokazuje i pokušaj uvlačenja Danila Vučića u celu priču. Samozvani premijer isturio je svog 'ministra policije' Dželjalja Svečlju, koji je juče objavio navodne informacije da su tokom 'istrage' u Banjskoj pronađena lična dokumenta Milorada Jevtića, za kojeg je bez ikakvih dokaza ustvrdio da je 'jedan od najbližih saradnika Danila Vučića'!?!

Slaba sila

Svečlja je rekao da je taj Milorad Jevtić 'već nekoliko puta bio u istom automobilu' sa Vučićevim sinom kada su dolazili na Kosovo i Metohiju i odlazili odatle!?!

- Od poslednjih pet poseta Vučićevog sina Kosovu, četiri puta su bili zajedno u istom automobilu - rekao je Svečlja, dodajući da pronalazak ovog dokumenta dokazuje da je Jevtić bio umešan u napad na tzv. 'kosovsku policiju'.

Svečlja, međutim, nije objasnio kako su to baš sada, više od dve nedelje od napada u Banjskoj, pronađena navodna dokumenta Milorada Jevtića iako je 'istraga' Prištine trajala danima u potpuno blokiranoj Banjskoj.

Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, kaže da je ovo još jedna u nizu bezočnih laži kojima se služe i Kurti i njegov saradnik Svečlja.

MILOŠ STOJKOVIĆ
SVEPRAVOSLAVNI NACIONALNI SAVET

Jedini koji sprovodi i poziva na progon i ubijanje upravo je terorista Kurti. Ovim je pokazao da teroristi nemaju bontona i savesti, pa napadaju i lažno optužuju porodice i decu. Siguran sam da ove lažne optužbe neće zastrašiti našeg predsednika i njegovu porodicu, koja je uvek bila podrška svakom Srbinu.

- Kurtijev ekstremista Svečlja bezočno je slagao i napao predsednika Vučića da bi svojim baljezgarijama pokušao, doduše, bezuspešno, da Srbiju dovede u vezu sa događajima u Banjskoj. Svečlja i Kurti opsednuti su porodicom Vučić, pa patološki udaraju na sve Vučiće, ne štedeći čak ni decu. Da podsetim, prvo je Kurti vređao Vučićevu ćerku Milicu, a zatim zajedno sa Svečljom maltretirao Danila zbog njegovog odlaska na liturgiju u Gračanicu. Jedno je sigurno: Svečlja i Kurti ne mogu Vučiću da priđu ni moralno ni intelektualno. Nisu mu ni do kolena, jer Vučić nikad ničiju porodicu nije napao, niti bi to ikada učinio. A Kurti, koji se obračunava čak i sa decom, ne zna ni za čast, ni za moral - ističe Petković.

Novak Nedić, generalni sekretar Vlade Srbije, takođe je oštro osudio napade predstavnika privremene vlasti u Prištini na Danila Vučića.

- Umesto da događaji u Banjskoj budu razlog više svima za traženje načina da se dođe do mira i blagostanja za sve građane KiM, Kurtiju je tragedija bila povod za teror koji je usledio nad našim narodom. A sad bi još da mu targetiranje jednog mladića posluži kao alibi za sve što radi i zato preko svog mučenog ađutanta Svečlje iz sve snage udara po Danilu Vučiću, koji mu je kriv samo zato što je živ. Slaba si ti sila, Kurti, ako udaraš na mladića čiji je jedini greh što Srbiju i naše Kosovo i Metohiju nosi ponosno u svom srcu - poručuje Nedić.

Nitkovi i kukavice

Ministar Goran Vesić ocenjuje da Kurti ovakvim lažima želi da baci Srbiju na kolena i da je učini slabom.

- Danas napada Danila Vučića, a nekad je uzimao pare za taoce OVK. Samo nitkovi i kukavice kao što je Aljbin Kurti napadaju porodice i decu svojih političkih protivnika. Stojim najčvršće uz predsednika Aleksandra Vučića i njegovog sina Danila i siguran sam da će i ovaj put pokazati odlučnost i snagu da izdrže laži i pritiske čiji je jedini cilj da destabilizuju i rasparčaju Srbiju - naglašava Vesić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija