• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.10.2023

15:05

Udar na Srbiju! Rama i Plenković: EU da kazni Beograd!

Tanjug

Politika

Udar na Srbiju! Rama i Plenković: EU da kazni Beograd!

Podeli vest

Premijeri Albanije i Hrvatske Edi Rama i Andrej Plenković, kako prenosi Hina, snažno su osudili "nasilje srpskih paravojnih jedinica na severu Kosova i njihovu heroizaciju od Beograda", uz poziv premijerima zemalja Evropske unije na donošenje mera protiv Srbije!

Rama, koji se nalazi u poseti Zagrebu, izjavio je na konferenciji za novinare u Banskim dvorima da je, kako je naveo, "agresija paravojnih snaga jednako zabrinjavajuća kao reakcija Beograda".

- Imamo zločin, ubistvo policijskog službenika i imamo heroizaciju onih koji su ga počinili - rekao je Rama i dodao da to "ne sme biti prihvatljivo u Evropi koja gaji suprotne vrednosti". 

Andrej Plenković smatra da ti potezi "ne mogu ostati bez odgovora", te da odluka Beograda o danu žalosti "gotovo da podrazumeva identifikaciju s onim što se dogodilo". Naveo je da će uslediti istraga kako bi se u potpunosti utvrdilo šta se dogodilo, nakon čega će posebni izaslanik EU za dijalog Prištine i Beograda doneti predloge mera. Plenković je rekao da Evropska komisija (EK) takođe može autonomno da donese mere, bez saglasnosti svih država članica, kao što je to pre nekoliko meseci učinila protiv tzv. "Kosova".

Hrvatski premijer je naglasio je da je siguran da će do mera doći, a Rama je pozvao da one treba da budu primenjene, kako je kazao, "bez gubljenja vremena" jer odluka Beograda o danu žalosti ne ostavlja prostora za drugačije interpretacije.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija