• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2023

21:12

Kurti dobio po ušima! Iz Kongresa SAD stiglo žestoko upozorenje

Ata images

Politika

Kurti dobio po ušima! Iz Kongresa SAD stiglo žestoko upozorenje

Podeli vest

Predsedica srpskog kokusa Klaudija Teni objavila je otvoreno pismo lažnom premijeru takozvanog Kosova Aljbinu Kurtiju u kome je direkto i bez uvijanja ukazala na sulude poteze Prištine.

- Pišem sa velikom zabrinutošću zbog eskalacije tenzija na severu Kosova i izostanka napretka u primeni Briselskog sporazuma iz 2013. godine - navodi ona na početku pisma.

Teni ističe da je zabrinuta i zbog kršenja prava kosovskih Srba što dovodi do destabilizacije bezbednosti u celom regionu.

- Ohrabrujem vas i vašu administraciju da održite nove izbore za gradonačelničke funkcije u većinski srpskim zajednicama, potpuno povučete specijalne snage u opštinama sa srpskom većinom i konačno stvorite Zajednicu opština kako to zahteva Briselski sporazum iz 2013. godine. Kao što znate, kosovski Srbi bojkotovali su izbore za gradonačelnika 23. aprila na severu Kosova, kao rezultat diskriminatorske antisrpske politike i nedostatka napretka u primeni Briselskog sporazuma. Ovo je dovelo do slabe izlaznosti od samo 1.567 ljudi od otprilike 45.000 birača sa pravom glasa - stopa izlaznosti od 3,5 odsto. Uprkos očiglednom nedostatku mandata na osnovu ovih rezultata, ovi gradonačelnici su nasilno postavljeni u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zveanu i Zubinom Potoku - svim zajednicama sa većinskim kosovskim Srbima - navodi se u pismu.

Teni je naglasila i da prisustvo specijalne policije služi samo za rasplamsavanje tenzija i sukoba, a ne za pružanje dugoročno održivog političkog rešenja.

Foto: printscreen

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija