• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.08.2023

06:43

Samo smišljaju izgovore! Milivojević: Opozicija  treba da bojkotuje izbore ako ne budu raspisani i beogradski!

Ata images

Politika

Samo smišljaju izgovore! Milivojević: Opozicija treba da bojkotuje izbore ako ne budu raspisani i beogradski!

Podeli vest

Propazadna opozicija planira da ponovo bojkotuje parlamentarne izbore, kao što je to učinila 2020. godine, ukoliko sa njima ne bude raspisano glasanje i za vlast u Beogradu!

Ovu ideju izneo je politički analitičar Cvijetin Milivojević, jedan od glavnih glasnogovornika dela opozicije koja organizuje takozvane 'proteste protiv nasilja'.

- Opozicija bi trebalo da bojkotuje najavljene lokalne i parlamentarne izbore ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne raspiše i beogradske izbore pre kraja 2023. godine. Opozicija mora da insistira na beogradskim izborima koji će biti održani pre ovih 'natkrivljenih'. Treba da zahteva beogradske izbore, koje je Vučić obećao kada se sastao sa Đilasom 12. aprila prošle godine. Beogradski izbori biće test za izbore na proleće. SNS nema legitimitet i objedinjeni izbori su stara taktika Vučića. Ova vlast je oktroisana. Volja naroda nije ispoštovana. Ovi građanski protesti samo će se intenzivirati od septembra i opozicija ne bi trebalo da odustaje od svojih zahteva - rekao je Milivojević.

Foto: informer.rs

 

Da opozicionari zaista razmišljaju o ovoj 'strategiji', indirektno potvrđuje i Marinika Tepić, potpredsednica SSP Dragana Đilasa.

- Građani Beograda, ali i cele Srbije jako brzo će podsetiti Vučića da je obećao ponavljanje beogradskih izbora. Vlast ne raspisuje beogradske izbore zbog kukavičluka i svesti da su u Beogradu već pali, samo im niko nije javio. Ostaje još samo da se to ozvaniči i na izborima koji će kad-tad doći, ne mogu doveka da beže od njih - kazala je Tepićeva.

Komentarišući ove navode, Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost kaže da ova ideja opozicije ima smisla samo ako žele sopstvenu političku sahranu.

- Deo antidržavne opozicije svestan je da nije u stanju da na izborima osvoji poverenje građana iz prostog razloga jer je narod svoje poverenje dao Vučiću. Zbog toga, kao i svi anarhisti, predlažu bojkot ustavnog i pravnog-političkog sistema naše države. Izbori se nalaze u srži svih demokratskih društava. Ovo je najbolji dokaz da opoziciju interesuje samo vlast i ništa drugo - ističe Karanović.

Vučić: Opozicija može da bira kada će izbori biti, ali ne i koji

Foto: Pritscreen/PinkTV

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da izbori slede brzo, ali da opozicija ne odlučuje o tome koji će izbori biti raspisani.

- Mogli su da odlučuju kada će da budu, uvek smo im to nudili. Za razliku od njih, nikad ne potcenjujem protivnika. Za nas nema lakih utakmica, takve postoje samo za one koji te utakmice redovno gube i uvek nađu krivca, krivi su i mediji, krivo je ovo ili ono... Svi su im krivi, samo oni nisu krivi. Opozicija ne razmišlja o programu, opsednuti su time koliko će puta da se šetkaju po našim putevima i maltretiraju građane na Gazeli i drugim lokacijama, što nikakvog smisla nema - naglasio je Vučić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Jezivi planovi NATO-a za Republiku Srpsku konačno obelodanjeni! Zapad bi voleo da od Balkana napravi crnu rupu koju može da kolonizuje! (VIDEO)
Live TV

Jezivi planovi NATO-a za Republiku Srpsku konačno obelodanjeni! Zapad bi voleo da od Balkana napravi crnu rupu koju može da kolonizuje! (VIDEO)

Šta smera NATO u Republici Srpskoj? Engleski lord Mark Lankaster sastavio je izveštaj o tome kakvi su planovi i interesi NATO-a na zapadnom Balkanu. Ovde je predloženo da se uvedu ograničenja za RS koja su dovedena do neprepoznatljivosti. U emisiji "Info jutro", gost je bio novinar Duško Vukajlović koji je govorio o planovima NATO-a za zapadni Balkan, Republiku Srpsku, ali i Srbiju.

31.05.2024

08:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija