• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.07.2023

21:44

Petković odgovorio tajkunu: Đilas napada Srbiju identično kao šovinisti u Prištini!

Ata images

Politika

Petković odgovorio tajkunu: Đilas napada Srbiju identično kao šovinisti u Prištini!

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Petar Petković kritikovao je večeras lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa zbog njegovih izjava o odnosu vlasti prema KiM.

- Neverovatno je da bez ikakve griže savesti i osećaja krivice lekcije o Kosovu i Metohiji danas pokušava da drži čovek koji je simbol kleptokratske vladavine Demokratske stranke, i neko ko se abnormalno obogatio u vreme kada se politika Srbije nije mogla opisati drugačije nego kao kapitulacija i srljanje u propast - poručio je Petković u saopštenju.

On dodaje da je Dragan Đilas ''grabio bogatstvo monopolom i političkim uticajem, i tada mu nije bilo važno ni Kosovo i Metohija, niti državni i nacionalni interes''.

- Sa vlasti je otišao ostavljajući nam dražavu u razvalinama, zakatančene fabrike i razoružanu vojsku, a srpski narod na Kosovu i Metohiji prepušten samome sebi. Nakon što se obogatio toliko da zaslužuje da uđe u leksikon najvećih i najzloglasnijih tajkuna današnjice, Đilas se uželeo da ponovo bude štetočina, ili je možda, koliko god je to nezamislivo, uspeo da proćerda najveći deo nepošteno stečenog imetka, pa se sada nada da bi ponovo mogao da dođe u situaciju da se bogati na račun Srbije i srpskog naroda - poručio je Petković.

Foto: printscreen

 

Dodao je da je šteta koju je Đilas naneo Srbiji nemerljiva i da ga ''sama ta činjenica u moralnom smislu diskvalifikuje iz redova ozbiljnih političkih sagovornika''.

- Predsednik Aleksandar Vučić, koga Đilas tako opsesivno napada, Srbiji je uspeo da povrati, ne samo dostojanstvo, podižući je sa kolena i ekonomsiki i politički, već je uspeo i da uspostavi princip odgovornog i kompetentnog odnosa političke elite prema državi i njenim interesima, što Đilas i njegove partijske kolege nisu ni želeli ni umeli. A da stvar bude gora, Đilas, posle svega što je činio, ne samo da je sasvim neumesno sebe stavio u poziciju kritičara državne i nacionalne politike, već to čini izmišljotinama i lažima - na isti način na koji Srbiju i predsednika Vučića kritikuju šovinisti u Prištini i njihovi najpredaniji inostrani sponzori - dodao je Petković.

Đilas je ranije danas, između ostalog, izjavio da je politika SNS i Aleksandra Vučića prema Kosovu i Metohiji bila pogrešna i da je ono danas odvojenije od Srbije nego što je bilo pre 11 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija