• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

01.07.2023

10:21

Danilo Vučić nije obrukao svoj obraz, porodicu i narod! Vučević: Kurtijeva policija htela da ga ponizi!

printscreen

Politika

Danilo Vučić nije obrukao svoj obraz, porodicu i narod! Vučević: Kurtijeva policija htela da ga ponizi!

Podeli vest

Ministar odbrane i potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je na tv Pink, da je tzv. kosovska policija na Vidovdan zaustavila vozilo u kom je bio Danilo Vučić, sin predsednika Srbije, sa namerom da ga maltretiraju i ponize, ali da Danilo Vučić nije obrukao svoj obraz i obraz svoje porodice, ni obraz nacije.

- Nekoliko stvari možemo zaključiti iz tog događaja, a to je da Srbi nemaju nikakva prava na KiM i da oni nikada ne mogu da budu država. To se ne radi porodici visokog državnika. Oni su znali i ko je u kolima, videli su na administrativnom prelazu, tamo se predaje lična karta, i s tom namerom su ga zaustavili da ga maltretiraju. Dobro je što je Danilo išao u Gračanicu, da kao predsednikov sin bude tamo sa svojim narodom. Koliko ja znam ovo nije prvi put da je Danilo bio na KiM. On je odbio da skine majicu iako je u njega bilo upereno automatsko oružje. Bio je priseban, očigledno hrabar. To je genetika - rekao je Vučević. 

On je naglasio da se ovakve stvari ne rade, kao i da Kosovo nema atribute prave države.

- Zamislite kada bismo mi zaustavljali sve rođake tih funkcionera sa Kosova kad idu ka Švajcarskoj, Austriji. Oni nemaju atribute države, oni ne umeju da se ponašaju kao država. I sve što rade, rade kao da su teroristička formacija, samo što više ne izlaze iz šuma već iz zgrada. Njihov narativ je teroristički. To nije bila rutinska kontrola, već da ga ponize. Meni je najjači utisak ostavila rečenica (Danila) da je njegov tata njihov predsednik. Dole je zaista pakao, zabranjuju se bukvalno svake aktivnosti Srba u kontekstu bitnih datuma, negovanja kulture i identiteta, uzurpirana su im sva prava od političkih do osnovnih ljudskih - napomenuo je Vučević.

Kako je dodao, uvek ga je fasciniralo da je ne mali broj nevladinih organizacija u centralnoj Srbiji potpuno nemo kada su Srbi na Kosovu i Metohiji u pitanju.

- To je za njih crna rupa na mapi. Ne bih voleo da me Rada Trajković brani, ona ima toliko sramnih izjava da je previše za narednih sto godina. Ne mogu da razumem te ljude koji ne vole da budu to što su biološki. Danilo nije obrukao svoj obraz i obraz svoje porodice, a onda i nacije - zaključio je Vučević.

Danilo Vučić, podsetimo, prisustvovao je obeležavanju Vidovdana u Gračanici, a nosio je majicu sa natpisom "Predaja nije opcija". Kosovska policija je zaustavila vozilo u kom je bio i od njega tražila da skine majicu, za koju je ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja rekao da je "provokativna za sve građane Kosova". 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da njegov sin nije pristao da skine majicu i da je policija onda u njega uperila puške i pitala: "Ime oca?", na šta je Danilo odgovorio: "Aleksandar! To je moj tata i vaš predsednik".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija