• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.06.2023

09:43

OČIGLEDNO JE DA KURTI HAPSI I PROGONI NEVINE SRBE! Petković: Zahtevamo hitnu reakciju i oslobađanje Radoša i Dušana

Informer

Politika

OČIGLEDNO JE DA KURTI HAPSI I PROGONI NEVINE SRBE! Petković: Zahtevamo hitnu reakciju i oslobađanje Radoša i Dušana

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković podsetio je da je danas nedelju dana kako je Kurtijeva policija otela Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića, dok su mirno sedeli ispred opštine Zvečan i od predstavnika međunarodne zajednice zatražio hitnu reakciju i njihovo oslobađanje.

- Fotografije i snimci nastali tog dana jasno dokazuju da su Radoš i Dušan uhapšeni pre bilo kakvih nemira u Zvečanu - napisao je Petković na Tviteru, uz fotografije i snimak sa protesta Srba u Zvečanu, tokom kojih je kosovska policija uhapsila Petrovića i Obrenovića.

- Očigledno je da Kurti hapsi i progoni nevine Srbe! - istakao je Petković.

On je upitao specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, šefa Misije OEBS na KiM Majkla Davenporta, šefa Euleksa Lars-Gunara Vigemarka i UNMIK da li su videli te nedvosmislene dokaze i zatražio hitnu reakciju i oslobađanje nevinih Srba Radoša i Dušana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sa

pre 1 godinu

Teror nad neduznim Srbima mora da prestane a Kurti trebalo bi da shvati da se Srbi bore da prezive i zele da ostanu na svojim ognjistima to sto se njemu nesvidja i vodi politiku progona vreme je da oslobodi pritvorene Srbe i vodi politiku mira

bucko

pre 1 godinu

Ti kretenu i djubre sovinisticko.Prestani da jedeš g.... i svaki dan da vredjas neistomisljenike.Zar ti nije dosadilo da vredjas i izmisljas koješta o Kosovu i Kurtiju?Pa ti si psihijatriski slučaj,i trebao bi da se leči budaletino primitivna.Vrati se u planinu iz koje si došao i čuvaj svinje,to bi ti bila idealna terapija.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija