• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.05.2023

18:40

Brnabić: Policija i Vojska Srbije nikada nisu bili jače

tanjug

Politika

Brnabić: Policija i Vojska Srbije nikada nisu bili jače

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije je na more nebuloznih izjava narodnog poslanika Strahinje Erca iz stranke Zavetnici imala potrebu da reaguje. Pored toga što je poslanik napao akciju dobrovoljne predaje oružja I okarakterisao kao razoružavanje zemlje i da nam tu akciju plaćaju stranci, rekao je da država radi na razoružavanju seljaka, učitelja, roditelja…

- Čini mi se da vi uopšte niste razumeli poentu onoga što radimo. Niti ste shvatili šta država radi. Dakle, ne razoružavamo mi Srbiju na način da je slabimo, mi vojsku naoružavamo i mnogi nam spočitavaju baš od vaših sa kojima ste želeli da budete u koaliciji nakon poslednjih izbora, oni nam spočitavaju što previše ulažemo u vojsku, što previse ulažemo u bezbednosni sistem, što previse ulažemo u MUP… Želim da kažem da vojska Srbije nikada nije bila jača, nije bila ni približno jaka kao što je danas. MUP nikada nije bilo jači i nikada nije bilo bolje opremljen nego što je danas, nije imalo jasan plan kako to dalje da jačamo. To je sve rezultat što smo duboko i iskreno posvećeni vojnoj neutratralnosti i mi želimo sami u skladu sa željama našeg naroda da branimo našu zemlju, ali da to rade obučeni, opremljeni, stručni ljudi, profesionalci ili oni koji se obučavaju za to, pa u skladu sa tim ulažemo i još više u obrazovni sistem bezbednosnih službi. Ali, građani da budu što više naoružani nema baš nikakvog smisla za jednu bezbednu i stabilnu državu. Zato ulažemo u vojsku i u policiju.

Ona je navela da je ovde od nekih njegovih koalicionih partnera čula da umesto što se obučava dodatnih 5.000 specijalnih jedinica, što je projekat koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić i izuzetno važan, da umesto toga treba da usmeri se na neki drugi sektor u okviru javne uprave. 

Da ne treba da se zapošljava još 1.200 policajaca da dodatno budu školski policajci da pomognu obezbeđivanju škola. Oni su naveli da to znači da se ojačava represivni aparat, preko svake mere. 

- Dakle ne može biti i jedno i drugo, a to su vaši koalicioni partneri, nisu naši. Vaše političke opcije su ti ljudi koji su to pričali. Ja iz najbolje namere želim da vam objasnim da ne biste obmanjivali ljude, ne razoružavamo mi Srbiju. Mi naoružavamo našu vojsku, naše bezbednosne snage, MUP. Bezbednosne snage od vojske do policije nikada nisu bile jače i planiramo dodatno u njih da uložimo i time se ponosimo. Vi kada kažete, razoružali ste seljaka, učitelja i roditelja, ja moram da vas pitam: Zašto učitelj treba da bude naoružan?! Zašto roditelj treba da bude naoružan?! Pa direktno time ugrožava svoje dete. Svoju porodicu. Ja vas molim da ne širite takve neistine, to je neodgovorna politika. Hajde naoružajte svakog građanina do zuba, pa šta bude biće, neodgovorno je to i nije u redu. Hajde da vodimo na ovoj sednici makar svi zajedno još jednom apelujem na sve, odgovornu politiku. A naša vojska, naša policija, nikada nisu bile jače I spremnije, I nikada nisu bile snažnije!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Olja

pre 1 godinu

Za gradjane Srbije je veoma važno da su vojska i policija jake, jer oni čuvaju bezbednost zemlje.

Slavka

pre 1 godinu

Policija i Vojska nam služe na čast, njihova spremnost, obučenost i opremljenost da reaguju u svakom momentu.

Jana

pre 1 godinu

Snaga jedne zemlje se vidi po snazi vojske i policije. Mi smo na zavidnom nivou i time treba da se ponosimo.

Milena

pre 1 godinu

Policija i vojska su sve jaci i jaci! Buducnost Srbije je u sigurnim rukama.

Njanja

pre 1 godinu

Policija i Vojska su oličenje stabilne države

Neca

pre 1 godinu

Za vreme ove Vlade vojska Srbije je uvećala svoju snagu minimum dva puta, radimo na položaju običnog vojnika , samo napred.

Ana

pre 1 godinu

Mi imamo jaku vojsku i policiju sto je stub stabilnosti svake drzave.

Una

pre 1 godinu

Vojska nam je veoma jaka i snazna, kao i policija. Srbija napreduje.

Petra

pre 1 godinu

Kada naša zemlja traži i zove, kada joj treba odbraniti čast, zaštititi narod, državu, Srbe gde god da žive, pripadnici policije i vojske su jedno i nikada nisu bili jači.

Neca

pre 1 godinu

Vojska Republike Srbije je daleko bolje opremljenija nego što je bila, vojni budzet je daleko veći , svaka čast Predsedniku Vučiću i Vladi RS na zalaganju i posvećenosti.

Zvončica

pre 1 godinu

Srpska vojska i policija su nikad snažnije i bolje opremljene!

Milica

pre 1 godinu

Vosjka i policija nikada nisu bile snaznije i spremnije

Uros

pre 1 godinu

U prethodne 2-3 godine se i te kako mnogo ulagalo u Vojsku Srbije.

Zvončica

pre 1 godinu

Država ulaže dosta novca i u vojsku i u policiju jer brine o bezbednosti njenih građana!

Zvončica

pre 1 godinu

Još 1200 novih radnih mesta za policiju je veliki broj! Svaka čast!

Jelica

pre 1 godinu

Zahvalna sam predsedniku Vučići i SNS-u što su masovno doprineli pojačanju naše vojske i policije.

Neca

pre 1 godinu

Ovde se radi o nerazumevanju politike Vlade, i pokušajem da se stvari spinuju u korist opozicije, Srbiji je potrebno više sposobnih policajaca i vojnika a manje nelegalnog oružja kod građana.

Perica

pre 1 godinu

Drago mi je na odgovoru premijerke Brnabić opozicionarima, jer je istina da su nam odbrambene snage pojačane.

Alhemičar

pre 1 godinu

Ovim neradnicima iz opozicije ništa ne valja .Sada im ne valja kada se sakuplja oružje da se predaje ,kako ne bi došlo do tragedija koje su bile početkom maja.

Marko

pre 1 godinu

Stalno ulaganje u policiju i vojsku nase drzave svima nama uliva dodatnu sigurnost kao gradjanima.

Marko

pre 1 godinu

Nasa vojska je jedna od najobucenijih u svetu! Za to je zasluzna ova vlast koja mnogo ulaze u istu.

Marko

pre 1 godinu

Neverovatno je koliko clanovi opozicije mogu da izmisljaju i da lazu.

Aca

pre 1 godinu

Nasa jaka vojska i policija su glavi preduslov za mir i stabilnost Srbije.

Sasa

pre 1 godinu

Vojska i policija su snaga jedne zemlje koje su na zavidnom nivou i treba da se ponosimo.

Sava

pre 1 godinu

Nikad nisu bile jace, i tek ce biti jos jace! Bezbednost i mir su Vucicu na prvom mestu.

Luka

pre 1 godinu

Srbija ima najjaču vojsku i policiju u regionu sve zahvaljujući predsedniku Vučiću. Ponosni smo na to kao gradjani Srbije.

Ivan

pre 1 godinu

Srbija je mnogo novca uložila u vojsku i policiju zato i imamo tako veliki uspeh u tom polju.

Ksenija

pre 1 godinu

Srbija je jaka i stabilna zemlja i ima jaku vojsku i policiju.

Lola

pre 1 godinu

Dobro da je tako! Srbija je vojno neutralna ali ako zatreba ima ko da je brani!

vujko

pre 1 godinu

"Policija i vojska Srbije nikad nisu bile jace" kaze gospodja Brnabic. A kad bih nas neko napao ni jedna puska ne bi pukla u odbranu Srbije. Idi u Hrvatsku gde ti je mesto i pravi drustvo ustasama.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija