• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink/Informer

14.04.2023

08:49

DRŽAVA ĆE, PORED DOSADAŠNJE POMOĆI, ZA SRBE SA KOSMETA PRIPREMITI ZNAČAJAN PAKET MERA! Ministar Mali za Pink: Sloga i jaka ekonomija su ono što nas gura napred

printscreen

Politika

DRŽAVA ĆE, PORED DOSADAŠNJE POMOĆI, ZA SRBE SA KOSMETA PRIPREMITI ZNAČAJAN PAKET MERA! Ministar Mali za Pink: Sloga i jaka ekonomija su ono što nas gura napred

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali rekao je za Pink da je za KiM namenjen čitav paket pomoći koji podrazumevaju brojna pitanja, kao što su rešavanje nezaposlenosti, rađenja puteva kao i privremene naknade za Srbe koji žive na tom prostoru, dodajući da se atmosfera značajno promenila, što je svima jasno.

- To su važne stvari, da pokažemo vrstu jedinstva, zajedništva. Ovo što nudimo, može samo jaka Srbija. Ovaj paket je preko 30 miliona evra, dodatno na sve što se izdvaja za KiM - naveo je Mali.

Nema tu nikakvog skrivanja, ljudi koji su došli, postavljali pitanja, sve je bilo transparentno, a naš je posao da rešavamo njihove probleme, rekao je Mali.

- Možemo da se nađemo, vidimo, rešavamo probleme, i tu nema tajni. U ovim uslovima, kada je bezbednost, i ekonomija sveta u pitanju, moramo da budemo zajedno, jer samo tako možemo da preživimo u neverovatnim uslovima. Zajedništvo, sloga i jaka ekonomija je ono što gura napred sve nas - dodao je Mali.

Mali je podsetio na nekadašnji period, dodajući da se država, kada god je bila neka kriza, povlačila, a Srbija je sada, kada je krenula korona ostala tu, i nije se povlačila.

- Pomogli smo sa devet milijardi. Imali smo novčanu pomoć, pomagali smo provrednicima, malim, srednjim preduzećima. Sačuvali smo radna mesta, sačuvali ekonomiju... Pričali su da neće biti gasa, grejanja, struje... A imamo svega. Srbija je i dalje stabilna, i reći ću da smo stabilniji nego mnogo veće i razvijenije zemlje od nas - dodao je potom.

Foto: printscreen

MMF je, kaže Mali, imao priliku da se uveri u naš rad, dodajućči da naša ekonomija i dalje raste.

- Sve što proizvedemo u Srbiji, preko je 60 milijardi. 2012. godine BDP je bio oko 33,4 milijardi. Poređenja radi kažem, a ne smemo zaboraviti krize koje smo mi imali, a opet idemo napred. Država je pomogla privredu u najtežim trenucima... - objašnjava Mali, pa dodaje:

- Sve što radimo, sve je posledica dobrog planiranja i dobre ekonomske politike. Da smo izgubili radna mesta, fabrike i ostalo, od toga ništa ne bismo mogli da vratimo - objašnjava on.

Mali se dotakao crnog scenarija iz 2020. godine, kada je širom sveta došlo do gubljenja radnih mesta, podsećajući da to nije bio slučaj u našoj zemlji.

- Pre par godina smo pričali o brzim vozovima, i niko nam nije verovao, a šta sada imamo? Mi završavamo prugu do Budimpešte. Potpisali smo ugovor, kreću radovi za brzu prugu Beograd-Niš. To je kiičma koja će ići kroz jednu Srbiju, to će promeniti naše poslovanje, naš rad... Gradi se sada auto-put od Surčina do Novog beograda, otvcaraćemo i deo Moravskog koridora, obilaznice oko Beograda... Juče kada smo išli u Rašku, kada prođete auto-putem, pa ko je to izgradio? Obećanja koja dajemo, ispunjavamo. Znamo da je država tu, i da će reagovati. To je važno za investitore, međunarodnu zajednicu, za sve. Nije lako, ali smo tu - kaže Mali.

Inflaciju u svetu nismo izazvali mi, to je posledica tektonskih promena u svetu, a SRbija je, dodaje Mali, reagovala vrlo odgovorno, zahvaljujući pametnoj politici.

- Inflacija se smanjuje, a mi se borimo sa njom, i to nam je prioritet. Mi ćemo prepoloviti inflaciju do kraja godine, to su prognoze MMF-a Nama su porasle plate, penzije, imamo i povećanje u privatnom sektoru - navodi on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sofija

pre 1 godinu

Podrška da Srbi na KiM ostanu na svojim ognjstima

Pajko

pre 1 godinu

Neka sada opozicija prica da je vlada Srbije izdala narod na KiM. To bi mozda oni uradili, Vucic sigurno NE.

Nikola

pre 1 godinu

prava politika i pametan raspodela Sredstva daje dobre rezultate

Ana

pre 1 godinu

Samo sloga Srbina spašava! Novi paketi ekonomske i socijalne pomoci ce dodatno pobosljati zivot Srba na KiM!

IkA

pre 1 godinu

narod je verovao Vucicu rekao je da ne brinemo da ce da se izbori inza gas i struju i tako je bilo

Tea

pre 1 godinu

Samo udruzenim snagama mozemo da sacuvamo ekonomsku stabilnost.

Marija

pre 1 godinu

Svaka pomoc je dobrodosla za ljude iz juzne pokrajine

Cecilija

pre 1 godinu

Drzava ce obezbediti dodatne mere pomoci nasem narodu na Kosovu i Metohiji. Sroska ekonomija je jaka i stabilna.

Paja

pre 1 godinu

Slozna i nikad jaca Srbija ce pomoci vise nego ikad narodu na KiM.

Maja

pre 1 godinu

Bezbednost našeg naroda je najvažnija i država se uvek borila da se oni osećaju zaštićeno, što će biti i u budućnosti.

Ceca

pre 1 godinu

Dobro svi znaju da je Srbija posvećena miru i saradnji ali i čuvanju našeg naroda na KIM tako da je bolje da neprovociraju sukob šiptari koji nikome netreba.

Lazar

pre 1 godinu

Ljudima na KIM treba pomoći na bilo koji način

Sanja

pre 1 godinu

U današnje turbulentno vreme nema ništa važnije od očuvanja mira i stabilnost, jer kada je mira i stabilnosti, tada imamo i zagarantovanu sigurnu i bezbednu budućnost.

Danica

pre 1 godinu

Srbija i dalje nastavlja da pomaze nasem narodu na KiM.

Jovan

pre 1 godinu

Vucic ce podići ljude na KiM i zastiti nase ljude.

Nikola

pre 1 godinu

Srbija se bori za mir i rešavanje situacije na KiM, mirnim putem, dijalogom. Bezbednost našeg naroda je najbitnija i borba za to nikada neće prestati.

Georgina

pre 1 godinu

Do sada je bilo pomoci i bice ih. Ali ono osnovno na stepenu rasta nataliteta, na pitanju zdravstva, zaposlenosti. Ta polja bice pokrenuta pomoc Srbije. Da nas narod ostaje na KiM.

Mr Stefanović

pre 1 godinu

Vučić se svim silama trudi da sačuva mir u regionu!

Dragan

pre 1 godinu

Srbija ima odlicnu politiku kada je ekonomija u pitanju.

Maki

pre 1 godinu

Mir i sigurnost naših građana su na prvom mestu!

Dragan

pre 1 godinu

Sbija se odlicno snasla u ovim teskim vremenima koja su zahvatila svet.

Sudija Ris

pre 1 godinu

Znacajna finansija sredsta opredeljena za Srbe na KiM ce umnogome pomoci njihov opstanak

Ana

pre 1 godinu

Drzava ce uvek biti da pruzi pomoc svom narodu na KiM

Danica

pre 1 godinu

Pruzanje pomoci narodu na KiM je od velikog znacaja za KiM.

Sudija Ris

pre 1 godinu

Srbija konkretnim merama pomaze Srbe na Kosmetu

Milan

pre 1 godinu

Samo ekonomski jaka ivojno snažna Srbija,može da pomogne našem narodu na Kosovu I Metohiji.

Kilic

pre 1 godinu

Svaka podrska i pomoc nasim ljudima na KiM je od izuzetnog znacaja,za njih.

smederevac

pre 1 godinu

Srbija krupnim koracima korača ka napred!

Sanja

pre 1 godinu

Srbija ima Vučića koji se isključivo zalaže za mirno i kompromisno rešenje bez sukoba. Ali isto tako je uvek spreman da brani svoj narod svim sredstvima ako na bilo koji način naša bezbednost dovede se u pitanje.

Dragan

pre 1 godinu

Pre samo deset godina Srbija je bila na ivici bankrota, a za zadnjih deset godina primetan je strahovit napredak i stabilnost.

Ivana

pre 1 godinu

Bez mira nema normalizacije odnosa, konstantnim podizanjem tenzija i širenjem nepoverenja Kurti nas udaljava od rešenja, ali mi moramo istrajati, biti strpljivi i izbegavati sukobe i na taj način čuvati živote našeg naroda na KiM

Tara

pre 1 godinu

Zahvaljujući politici koju sprovodi Aleksandar Vučić a to je politika mira i stabilnosti, Srbija jača i može da pomogne kako narodu na KiM tako i ostalima.

Nikola

pre 1 godinu

Predsednik će se truditi svim silama da to uradimo kroz dijalog mirnim putem i uvek će se truditi za mir, svi znamo da je predsednik pravi čovek za to i narod na KiM ga podržava u svemu što radi.

Ika

pre 1 godinu

Sigurna sam da ce ovaj paket mera u mnogome znaciti našem narodu na KiM

Daca

pre 1 godinu

Ekonomska stabilnost će mnogo pomoći Srbima na KiM.

mlađicaa

pre 1 godinu

Srbija je jaka i stabilna zemlja zahvaljujući odgovornoj politici Vučića!

Sanja

pre 1 godinu

Strpljenja u donešenju bilo kakve odluke i odgovora na bilo kakvu provokaciju su imali na pretek naši Srbi sa KiM i Vučić. Bezbroj puta je Vučić smirio tenzije na KiM, pogotovo situaciju kad smo bili na ivici rata u slučaju barikada. Odgovaramo od sad politički odlučno.

Dragan

pre 1 godinu

Jako velika pomoc za nas narod na KiM, a to mozemo samo zato sto imamo stabilne finansije.

Jelena

pre 1 godinu

Našem narodu je preko potrebna podrška i pomoć.To je naša obaveza.

Ceca

pre 1 godinu

Srbija od pocetka vodi politiku mira i pokusava da sva pitanja resi dogovorom, jer je mir siguran korak ka bezbednosti. Vucic se lavovski bori za Srbiju i to delima pokazuje.

Iva

pre 1 godinu

Odlican paket mera i svakako ce im znaciti ova vrsta pomoci

Danica

pre 1 godinu

Narod shvata svaki put sve vise i vise koliko se Vucic bori za njih.

đml đinajluuuu

pre 1 godinu

Vučićeva borba za jaku Srbiju neće stati!

Boki

pre 1 godinu

Ovakav paket mera je veoma značajan za naše ljude na Kosmetu. Svaka pohvala za ovakvu odluku i za mogućnost da to možemo da pružimo.

AndjelaA94

pre 1 godinu

Samo ekonomski jaka država može građanima pružiti ovakvu pomoć. Građanima na KiM ova pomoć značiće puno.

Peki

pre 1 godinu

Narod na KiM vidi da se predsednik Vučić i njegovi sradnici bore za njih, zato i imaju ogromno poverenje u njih.

Mira

pre 1 godinu

Drzava konstantno pomaže svom narodu na Kosmetu,i ova vrsta pomoci ce im znaciti

Nemanjic

pre 1 godinu

Treba da podrzavamo nas narod na kosmetu, njima je najteze.

Petar

pre 1 godinu

Srbija ne zaboravlja nas narod na KiM. Pomoc im je preko potrebna

Zox

pre 1 godinu

Домаћинским односом према финасијама у предходном периоду створени су услови да се средства преусмере и помогне нашем народу на Космету

Gluscevic

pre 1 godinu

Treba pomoci sto vise nasem narodu na kim. Podrzavam

Aleksandra 60

pre 1 godinu

Srbima na KiM je finansijska pomoć i više nego potrebna jer bez nje nema ni njihovog opstanka u južnoj pokrajini.

Dani

pre 1 godinu

Odlično, pored političke borbe, bitno je ljduima sa KiM pomoći i na svaki drugi mogući način, bravo!

Ivana

pre 1 godinu

Izuzetno važna pomoć za sve Srbe na teritoriji KIM.

Mirka

pre 1 godinu

Mir, stabilnost, ali i ekonomski podsticaji. Bravo za rukovodstvo.

David

pre 1 godinu

Ovo je zapravo još jedan dokaz da Srbija ekonomski jača iz dana u dan.

Ivana

pre 1 godinu

Vucic je jos jednom pokazao svoju mudrost i odgovornost u odnosu prema situaciji na Kosovu, on stiti i brine za nas narod na Kosovu. Bori se za mir i stabilnost.

Dana

pre 1 godinu

Ekonomska stabilnost nasih gradjana na KiM je takodje od veoma velikog znacaja za njihov zivot. Predsednik ni taj segment ne zapostavlja.

Obrenović

pre 1 godinu

Sloga i jedinstvo svih Srba na Kosovu je itekako važan faktor za formiranje ZSO.

Dare

pre 1 godinu

Ovo nije kraj.Srbija će i dalje pomagati svim Srbima na Kosovu.

Luka

pre 1 godinu

Ovo je još jedan od mnogobrojnih dokaza koliko Aleksandar Vučić zapravo misli na naš narod na KIM.

Lule

pre 1 godinu

Svaka čast Aleksandru Vučiću na ovoj pomoći.

Dana

pre 1 godinu

Borba za nas narod na KiM ne prestaje,po svim pitanjima,i nece ni prestati. Nas narod zasluzuje stabilnost u svakom smislu,i zivot u svojim ognjistima kakav i treba da bude.

Lule

pre 1 godinu

Srbija jača iz dana u dan.Ovo je još jedan primer toga .

Anka

pre 1 godinu

Kada vas pohvali MMF onda to nije mala stvar. Vidi se iz aviona da Srbija lepo napreduje i raste.

Darko

pre 1 godinu

Radno je svakog dana za našeg predsednika nema prodaje

Riki

pre 1 godinu

Srbija maksimalno izlazi u susret Srbima na KiM.

Tara

pre 1 godinu

Odgovorna politika koja se vodi u Srbiji pruzice maksimalnu pomoc i podrsku Srbima na KiM.

Tibor

pre 1 godinu

Nadam se da će konačno doneti pravo rešenje za KiM, kako bi Srbija još jača ekonomski bila.

Jovana

pre 1 godinu

Jako je vazno pomoci gradjanima na KiM, i zato Vucic radi sve sto je u njegovoj moci da to i ostvari

Goga

pre 1 godinu

Srbija ce uvek biti tu da pruzi maksalnu pomoc Srbima na KiM.

Pele

pre 1 godinu

Svaka čast predsedniku na ovolikoj energiji i želji, Vučić neumorno radi dan i noć i to svaki dan sa istom dozom, veliko mu hvala.

Sa

pre 1 godinu

Jaka Srbija sa stabilnom ekonomijom moze obezbediti bolju buducnost,podrska u vodjenju politike Aleksandra Vucica

Marija

pre 1 godinu

U ovim uslovima, kada je bezbednost, i ekonomija sveta u pitanju, moramo da budemo zajedno, jer samo tako možemo da preživimo u neverovatnim uslovima. Zajedništvo, sloga i jaka ekonomija je ono što gura napred sve nas

Marija

pre 1 godinu

Paket mera koji je Srbija spremila za sve one koji zive na Ksoovu i Metohiji je nesto sto ce narodu koji zivi tamo makar malo olaksati zivot na teritoriji KiM

Nataša

pre 1 godinu

Sloga i jaka ekonomija su ono što nas gura napred!

Ana

pre 1 godinu

Srbija ide samo napred, a prioritet je naš narod i njegove potrebe!

Jelena

pre 1 godinu

Cilj naseg drzavnog vrha jeste da se situacija na KiM u svakom pogledu poboljsa, pa cak i u ekonomskom, jer standard zivota na KiM mora biti bolji

Nataša

pre 1 godinu

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je za KiM namenjen čitav paket pomoći koji podrazumevaju brojna pitanja, kao što su rešavanje nezaposlenosti, rađenja puteva kao i privremene naknade za Srbe koji žive na tom prostoru.

Laki

pre 1 godinu

Baš lepo što Srbija ne zaboravlja svoj narod na KiM, jako je važno da budemo uz svoj narod u ovim teškim situacijama.

Nataša

pre 1 godinu

Inflacija se smanjuje, a mi se borimo sa njom. To nam je prioritet. Mi ćemo prepoloviti inflaciju do kraja godine!

Dragana

pre 1 godinu

Srbija zeli u svakom smislu da pomogne gradjanima na KiM

Nataša

pre 1 godinu

Srbija ide samo napred! Povećane plate i penzije, kao i to da imamo povećanje u privatnom sektoru.

Jasmina

pre 1 godinu

Vucic nikada ne obecava nesto sto ne moze da uradi, sve sto je rekao za gradjane na KiM on ce to i uraditi

Danijela

pre 1 godinu

Samo ujedinjeni mozemo postici svoje ciljeve, jer kada su ljudi slozni sve se moze uraditi

Marina

pre 1 godinu

Srbija je jaka i stabilna zemlja koja je sada u mogucnosti da obezbedi gradjanima sa KiM novi deo pomoci, jer oni su takodje gradjani Srbije i zasluzili su to

Sara

pre 1 godinu

Srbija i treba da pomogne gradjanima na Kosovu i Metohiji, oni su takodje drzavljani nase zemlje i nimaju pravo na visi zivotni standard

Sava

pre 1 godinu

Srbima sa Kosmeta ne treba NOVCANA POMOC, njima treba sigurnost i bezbednost da bezbrizno zive u svom okruzenju , ali im VLAST to ne moze priustiti, NAZALOST je tako , lako je iz Beograda OBECAVATI SVE I SVASTA .

Slavko

pre 1 godinu

Ceo svet se plasi da se srbi slože!!! Moramo biti jedinstveni

Bojan

pre 1 godinu

Srbija je dosta ojačala ekonomski što joj daje velike mogućnosti.

Veljko

pre 1 godinu

Vučićeva politika je donela sigurnost našoj državi.

Andjelka

pre 1 godinu

Hvala Bogu da je tako, da se narodu na KiM omogući najbolje.

Andrijana

pre 1 godinu

Nasa Vlada misli na bas svakog naseg gradjanina. Na tome smo veoma zahvalni.

Bojana

pre 1 godinu

Uspeh predsednika Srbije je taj sto je drzavu osnazio dovoljno da je u stanju da poveca sredstva koja ulaze u KiM.

zagorkapatrnozic

pre 1 godinu

Niz dobro osmišljenih i planiranih mera poboljšanje položaj naših građana na Kosovu i Metohiji.

Ena

pre 1 godinu

Vučić i vlada će uvek pomoći onima koji su najugroženiji, a trenutno su to srbi sa KiM.

Tasa

pre 1 godinu

Vucic ce uciniti sve da zastiti svoj narod na KiM!

Tasa

pre 1 godinu

Nasem narodu na KiM je preko potrebna finansijska i svaka druga pomoc Srbije.

Tasa

pre 1 godinu

Srbija ima jaku ekonomiju, zato i mozemo da pomognemo nasem narodu!

Jela

pre 1 godinu

Srpski narod na KIM je u teškoj situaciji i svaka pomoć im je dobrofošla

Jela

pre 1 godinu

Srbija je jaka i stabilna zemlja i uvek će biti tu za srpski nsrod na KIM

Sava

pre 1 godinu

Ove mere ce puno značiti srpskom narodu na KiM.

Uroš

pre 1 godinu

Vučić je odgovoran državnik koji se bori za svoju zemlju.

Lara

pre 1 godinu

Srbija je ekonomski mnogo ojacala. Lepo je sto nasa drzava ima mogucnost da brine o svom narodu na KiM, to njima mnogo znaci.

Ljuba

pre 1 godinu

Nas narod na KiM moze da oseti potporu, podrsku i borbu i zalaganje Predsednika Vucica za njih. Verujem da im to mnogo znaci.

Zoran

pre 1 godinu

Ekonomski napredak naše zemlje omogućio je bolji životni standard.

Vesna

pre 1 godinu

Dokaz da se Srbija na svaki način bori za dobrobit svog naroda na KiM.

Ninko Perić

pre 1 godinu

Srbija nece ostavili Srbe sa KiM na cedilu.

Đorđe

pre 1 godinu

Srpski narod na Kosovu i Metohiji se nalazi u mnogo boljem položaju zahvaljujući odgovornoj politici našeg državnog rukovodstva.

Reki

pre 1 godinu

Srbija ce pruziti maksimum od sebe da pruzi najbolju pomoc Srbima na KiM.

Goran

pre 1 godinu

Srbi sa KiM treba da budu slozni u ova teska vremena.

Danilo

pre 1 godinu

Građani Srbije imaju mnogo bolji životni standard zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Vučića.

Milan

pre 1 godinu

Srbija je dovoljno ekonomski jaka da moze da pomogne svoj narod na KiM.

Pavle

pre 1 godinu

Državno rukovodstvo misli na svoj narod na Kosovu i Metohiji, a to se vidi po velikoj pomoći koja je dobijena.

Mirko

pre 1 godinu

Vučić je uradio dosta da se popravi položaj građana Srbije u srpskoj južnoj pokrajini.

Živorad

pre 1 godinu

Narod pruža podršku Vučićevoj odgovornoj politici.

Marko

pre 1 godinu

BDP Srbije danas iznosi preko 60 milijardi € a 2012 je iznosio samo 33 milijarde€.

Periva

pre 1 godinu

Inflacija se smanjuje, a mi se borimo sa njom, i to nam je prioritet.

Marijana

pre 1 godinu

Srpska privrede je ostala snazna uprkos krizi u svetu sa ratovima i korona virusom kada su mnogo jace privrede poklekle.

Veljko

pre 1 godinu

Srpska privreda je ostala jaka uprkos krizi uzrokovanoj korona virusom.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija