• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.03.2023

09:58

POPOVIĆ: Formiranje narodnog pokreta je najbolji način da se srpski nacionalni interesi na Kosovu odbrane!

printscreen

Politika

POPOVIĆ: Formiranje narodnog pokreta je najbolji način da se srpski nacionalni interesi na Kosovu odbrane!

Podeli vest

Srpska narodna partija podržava ideju predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, da se kroz jedan narodni pokret postigne najšire moguće nacionalno jedinstvo u ovim teškim okolnostima u kojima se našla naša država , izjavio je predsednik Srpske narodne partije i narodni poslanik Nenad Popović



- Više puta smo prethodnih godina isticali da samo veliko nacionalno okupljanje može predstavljati odlučujuću snagu koja, u uslovima ogromnih pritisaka kojima smo izloženi zbog odbrane našeg 
Kosova, može odbraniti vitalne nacionalne interese u Srbiji. Složene svetske okolnosti u kojima danas živimo stavile su Srbiju, jedinu u Evropi, u ovako težak položaj. Sledeći svoju tradiciju, ali i slobodarski duh koji je neotuđivi deo našeg identiteta, izgleda da samo Srbija želi da ostane slobodna, suverena i gospodar svoje sudbine, čuvajući svetu vatru nacionalnog slobodarstva - rekao je Popović.

Svi drugi u Evropi, istakao je lider SNP, kojoj i mi pripadamo, više ne vode svoju politiku već im se državna politika kreira na drugom mestu, i ispostavlja im se da je bezuslovno sprovedu.

- Mi ne bismo više bili Srbi ukoliko bismo drugima prepustili da nam diktiraju kako ćemo živeti, kolika će nam država biti i kako ćemo je uređivati. Srpski narod je u ovim teškim vremenima opšte mržnje i sukoba u svetu dao veliku podršku državnoj politici koja je sačuvala odnose sa tradicionalnim prijateljima, ostajući jedina evropska zemlja koja nije uvela, niti će uvesti sankcije Rusiji. Srbija je nastavila da se razvija, modernizuje i privlači nove investicije, brzo hvatajući korak sa najrazvijenijim državama, negde i prednjačeći u novim tehnologijama i inovacijama - kazao je Popović i dodao: 

- Za odbranu slobode i istinske državne nezavisnosti u vremenima sukoba potrebni su mudrost, veština upravljanja i pregovaranja, strpljenje, vizija i pravilan sud o stvarima. Jasni stavovi predsednika Republike da nikada, ni direktno ni indirektno, neće priznati nezavisnost lažne države Kosovo, kao ni njeno članstvo u UN, niti će se potpisati dokument koji bi to de fakto ili de jure omogućio, jasno definišu granice gde se završava politički pragmatizam zemlje izložene ogromnim pritiscima usled sukoba velikih sila, a gde počinje neodustajna odbrana našeg ustavnog poretka, teritorijalnog integriteta i identiteta na Kosovu.

Stoga smo uvereni, naglasio je Popović,da je baš sada vreme za veliko nacionalno okupljanje svih istinskih državotvornih i patriotskih snaga za jednu čvrstu i doslednu, ali mudru i veštu politiku, koja će iz ovog svetskog vrtloga izvesti Srbiju slobodnu, nezavisnu, uređenu i razvijenu, sa održanim prijateljstvima i na zapadu i na istoku, i sa našim Kosovom kao njenim vekovnim i neotuđivim delom.

- Naš narod je u najtežim vremenima uvek znao da se ujedini, ali i da se postavi pravilno, mereći precizno svetsku situaciju, naš položaj i realne moći, tako jasno crtajući granice kompromisa do kojih je spreman da ide da bi opstao. Svako ko je poznavao Srbe znao je da je poslednja stvar koju smeju da im diraju sloboda i nezavisna država, jer su to uvek bile najveće vrednosti nacije. Vreme je da tu mudrost naših velikih predaka ponovo prizovemo i obnovimo kroz novo jedinstvo - zaključio je Popović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoro

pre 1 godinu

Zajedno i ujedinjeni mozemo sacuvati našu Srbiju

Maja

pre 1 godinu

Svi clanovi SNS -a rade jednim srcem,za bolju,jaču i uspešniju Srbiju

Nikola

pre 1 godinu

Ujedinjeni i zajedno mozemo sve jer samo tako Srbija ide napred!

Ceca

pre 1 godinu

Znamo da ce Vucic sve preduzeti da odbrani srpska vekovna ognjista na KiM

Zeljko

pre 1 godinu

Narodni pokret predsednika Vučića je najbolja politička opcija za odbranu Kosova i Metohije.

Ivana

pre 1 godinu

Vucic vodi odgovornu i posvecenu politiku sve zarad odbrane integriteta i suvereniteta Srbije

Maja

pre 1 godinu

Buducnost stvaramo tako sto cemo biti ujedinjeni i zajedno cemo se boriti za bolje sutra

Nikola

pre 1 godinu

Veoma je važno da sada u ovim teškim vremenima za Srbiju, mi kao narod budemo složni, ali i da imamo na čelu države ljude kojima je stalo da Srbija bude jaka i stabilna zemlja. A Vucicu je najvise stalo do Srbije

Sanja

pre 1 godinu

Управо тако, јер политика будућности треба да се заснива на напретку Србије.

Ceca

pre 1 godinu

Потребно је језго родољубља, памети и енергије за даљи напредак и очување Србије.

Helena

pre 1 godinu

Narodni pokret ce biti otvoren za sve gradjane koji zele pristojnu Srbiju, velika podrska za ideju. Ovaj pokret ce sigurno resiti i velika politicka pitanja, znacajna za nasu zemlju.

Ivana

pre 1 godinu

Ako narod bude slozan, država će biti jaka i zato moramo da se ujedinimo

Cecilija

pre 1 godinu

Vučić formira narodni pokret koji će da okupi sve ljude koji žele normalnu i pristojnu Srbiju.

Ika

pre 1 godinu

Formiranje narodnog pokreta je još jedan način da se vidi da naš predsednik donosi uvek uspravne odluke

Aca

pre 1 godinu

Našem predsedniku su interesi naroda uvek na prvom mestu

Teodora

pre 1 godinu

Vucic ce se zalagati za interese nasih ljudi na Kosovu i Metohiji nece dozvoliti nikada priznanje!

Mira

pre 1 godinu

Srbija to može i uspeće u odbrani svoje otadzbine

Laza

pre 1 godinu

Jedinu čovek koji vodi ispravnu politiku jeste A.Vučić

Milica

pre 1 godinu

Naš predsednik uvek sasluša narod i narod to poštuje

Vera

pre 1 godinu

Ujedinjenje daje novu snagu sa kojom možemo nastaviti dalju borbu za Kosovo.

Vera

pre 1 godinu

Snaga naroda okupljena oko istog cilja veća je nego kada je rasipanja kroz različite opcije.

Mile

pre 1 godinu

Formiranje Narodnog pokreta od velikog je značaja za razvoj i napredak Srbije.

Vera

pre 1 godinu

Pritisci na državu su veliki, ne može se izboriti sa njima na pola snage, potreban je veći zamajac u vidu celokupne narodne volje.

Mia

pre 1 godinu

Slazem se g. Popovicu. Formiranje narodnog pokreta je odlicna ideja po svakom pitanju vezanom za nasu drzavu. Ja ga u potpunosti podrzavam.

Vera

pre 1 godinu

Nikad nije bilo lako odbraniti državu, ali je način bio sloga, sada nam je to potrebnije više nego ikada.

Biljana

pre 1 godinu

Vučić je svojom mudrošću i doslednom politikom sačuvao naš narod i obezbedio mir koji nam je u ovim turbulentnim vremenima neophodan. Formiranje narodnog pokreta je najbolji mogući način da se Srbi slože jer samo sloga Srbina spašava!

Ivan

pre 1 godinu

Predsednik Vučić vodi čvrstu i doslednu, mudru i veštu politiku zahvaljući kojoj će Srbija biti nezavisna, slobodna, uređena i razvinena, sa dobrim odnosima i sa zapadom i sa istokom.

Vera

pre 1 godinu

Predsednik ima pregovaračke veštine, strpljenje, pronicljivost, hrabrost da se suprotstavi. Zato nikad neće biti predaje.

Slavica

pre 1 godinu

Vučić ima široku podršku u narodu tako da je formiranje narodnog pokreta pravi potez.

Mare

pre 1 godinu

Samo mudri i pametni potezi ce Srbiju održavti na dobrom putu ka rešavanju problema vezanog za KIM

Dragi

pre 1 godinu

Pa kako majstore? Ako je Vučić prihvatio EU plan za Kosovo, a jeste, kako onda imaš obraza da govoriš o zaštiti srpskih nacionalnih interesa na Kosovu? Po EU planu Kosovo je nezavisna država.

Karadjordje

pre 1 godinu

Srpski Pokret je kamen temeljac nacionalnih interesa i teritorijalnog integriteta nase drzave. Verujem da smo na dobrom putu!

Alex

pre 1 godinu

Следећи традицију и слободарски дух који је део нашег националног индититета,тежимо да останемо независни,слободни, суверени и господари своје судбине. За то нам је потребно оснивање Националног покрета да би смо могли да останемо јединствени у одбрани својих националних интереса.

Njanja

pre 1 godinu

Kroz samo formiranje narodnog pokreta velika je mogućnost za odbranu svih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji

ana

pre 1 godinu

Vučić se svim snagama bori za očuvanje naših nacionalnih interesa.

Neda

pre 1 godinu

Narodni pokret ce ujediniti sve ljude ciji je interes i potreba da se bore za Srbiju.

Dexy

pre 1 godinu

Popovic je lepo ovo rekao... nacionalni interes pre stranackog interesa...

iva

pre 1 godinu

Vrlo je važno da se Srbija ujedini i formiranje pokreta je možda i neminovno da bi se građanstvo uključilo.

Suzana

pre 1 godinu

Snaga Srpskog naroda je jedinstvo, sto smo pokazali u mnogim teškim momentima! Niko nas ne može razdvojiti, KiM je Srbija i tako će zauvek biti!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20