• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.03.2023

14:59

ŽIVOTA STARČEVIĆ: Sramotno ponašanje Radomira Lazovića u Briselu - SVE VREME PLJUVAO PO SRBIJI!

informer.rs

Politika

ŽIVOTA STARČEVIĆ: Sramotno ponašanje Radomira Lazovića u Briselu - SVE VREME PLJUVAO PO SRBIJI!

Podeli vest

Delegacija Narodne Skupštine Republike Srbije od 20 poslanika, u kojoj su predstavnici 13 poslaničkih grupa, danas i sutra je u studijskoj poseti Parlamentu Evropske Unije

 

Članovi delegacije, imaju priliku da razgovaraju sa potpredsednikom Evropskog parlamenta Mihaelom Šimčikom, Matježom Nemecom i Vladimirom Bilčikom, kao izvestiocima za Zapadni Balkan i Alesandrom Moreti ispred Evropskog parlamenta, i Dejvidom Mekalisterom, predsednikom spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta.

- Na sastanku sa Nemecom i Moreti rekao sam da Jedinstvena Srbija zajedno sa koalicionim pertnerom SPS, 2008. godine formirala proevropsku Vladu i time trasirala evropski put Srbije. Tražio sam od sagovornika da Evropski parlament ne postavlja nemoguće uslove Srbiji u ovoj teškoj političkoj situaciji, poput usaglašavanja spoljne politike sa spoljnom politikom Evropske unije i priznavanje Kosova kao uslov za članstvo Srbije u Evropskoj uniji. Rekao sam da su sa polja standarda prešli na polje politike u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji što svakako nije dobro, a nije ni fer prema Srbiji. Govorilo se i o vladavini prava, o procesu reformi našeg pravosudnog sistema i nastavku evrointegracija - rekao je zamenik šefa poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Života Starčević.

Foto: informer.rs

- Predstavnici parlamentarne većine su to sve vreme u svojim izlaganjima govorili o stavovima i poziciji države Srbije, pa i deo opozicije ali je Radomir Lazović iz zeleno levog kluba pokazao koliko "voli" Srbiju pa je sve najgore govorio o Srbiji. Lazović to inače čini i u Skupštini Srbije, ali je ovde u Briselu prevazišao sebe. Prvo je sinoć bojkotovao sastanak sa našom ambasadorkom pri EU Anom Hrustanović, verovatno spremajući saopštenje koje je jutros rano, pre svih sastanaka, i mimo bilo kakvog protokola objavljeno u listu Danas i u kome je najavio svoj performans. Na sastancima sa Nemecom i Moreti Lazović je govorio je da je Srbija autokratska zemlja, da u njoj vlada hibridni režim, da u Srbiji ne vlada vladavina prava, da je Srbija korumpirana država, da je parlament uzurpiran od strane vladajuće većine, i još bezbroj laži i bljuvotina o svojoj zemlji - rekao je Starčević i dodao:

- Pri tom kada sam rekao predstavnicima EP da su upravo mogli čuti kampanju dela opozicije, da i posle 6 meseci nisu naučili naše Skupštinske procedure, da su u Narodnu Skupštinu Republike Srbije ušli samo zahvaljujući tome što je cenzus snižen na 3% i da je problem opozicije to što nema politiku i da zato nema podršku u narodu, on je skakao, tražio reč i pokušao da prekine izlaganje, što mu naravno nije uspelo. Slušajući Lazovića i pojedine pomislio sam da su Rezolucije EP još i dobre za Srbiju kada nas ovakvi poslanici zastupaju u međunarodnim institucijama. Bruka! - izjavio je Života Starčević, narodni poslanik Jedinstvene Srbije.

Foto: informer.rs

Inače na iznenađenje mnogih primetan je i blagi zaokret u politici "Dveri", jer su predstavnice tog poslaničkog kluba ukazivale na saradnju sa strankama u EP i neprestano ponavljale da nisu protiv EU, već da su stranka evroskeptika. Delegacija nastavlja sa radom danas i sutra, kada se završava ova Studijska poseta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Na sastancima sa Nemecom i Moreti Lazović je govorio je da je Srbija autokratska zemlja, da u njoj vlada hibridni režim, da u Srbiji ne vlada vladavina prava, da je Srbija korumpirana država, da je parlament uzurpiran od strane vladajuće većine. Tačno je sve što je rekao. Sve.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20