• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.12.2022

11:21

NE VERUJEM U TAKAV SCENARIO! Brnabić se oglasila o situaciji na KiM!

Tanjug

Politika

NE VERUJEM U TAKAV SCENARIO! Brnabić se oglasila o situaciji na KiM!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne veruje u scenario u kojem bi kosovska policija nasilno uklanjala barikade na severu KiM, kao i da ne zna kako da se razgovara o francusko-nemačkom predlogu kada još nije primenjen Briselski sporazum

Govoreći o barikadama na severu KiM, Brnabić je istakla da kosovska policija ne treba ni da pomisli da ih nasilno uklanja jer bi to bio napad na žene i decu, starije ljude i prosvetare koji su na njima. 

- Ne verujem u takav scenario. Dovoljno je razuma kod medjunarodnih činilaca, pre svega Kfora - rekla je premijerka odgovarajući na pitanja novinara. 

Istakla je dobru saradnju sa Kforom, kao i da je ozbiljnost pokazana jer i dalje razmatraju zahtev Srbije da se vrati deo snaga na KiM po rezoluciji 1244. 

- Čekamo da se Kfor oglasi. Strpljivo. Verujem da će nešto reći - rekla je ona. 

Predsednica Vlade je takođe rekla da ne zna kako da se razgovora o novom sporazumu za rešenje problema KiM kada  nije implementiran prvi Briselski sporazum iz 2013. godine. 

- Čekamo da se implementira prvi Briselski sporazum. Ne znam kako da razgovaram o novom francusko nemačkom predlogu kada Briselski nije implementiran a garantovala ga je EU - rekla je ona. 

Ocenila je da je pitanje svih pitanja ko će implementirati prvi sporazum. 

- Uvek smo tu za sve razgovore. A pitanje za EU i SAD je ko će da garantuje implementaciju - rekla je ona. 

Podsetila je da Brisel koji je bio garant nije naterao Prištinu da implementira Zajednicu srpskih opština. 

Ocenila je da izvesna vrsta razuma fali kod Aljbina Kurtija koji je objavio novu listu na kojoj su predsednik Srbije i neki članovi njegove porodice. 

Na pitanja o radu EPS-a, Brnabić je istakla da ta kompanija nikada nije imala profesionalni menadžment. 

Navela je da je u vreme SNS investirano u EPS i energetiku Srbije. 

- Bilo ko ko nam spočitava što nismo nešto uradili, pitala bih a šta ste vi uradili. Šta su oni novo uradili, ti koji spočitavaju što nije bilo profesionalnog menadžementa - rekla je ona. 

Ocenila je da je u poredjenju sa vremenima drugih menadženta ovo bilo zlatno doba investicija  za EPS i energetiku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
napredna depopulacija Srbije

pre 1 godinu

Jesu li spremni Rošavi i ekipa da šljakaju na barikadama?

pisac

pre 1 godinu

Gospodine brnabic,osvesti se ili da ti objasne na hrvatskom da to sto ti pricas su prazne price,ili vase zelje.Tamo postoji kosovska policija koja ima kapaciteta da obezbedjuje celo Kosovo,jer nije ovo 1999 god.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija