• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.03.2022

11:48

PALMA: SRPSKO KOSOVO JE 2004. GODINE BILO ONO ŠTO JE MARIUPOLJ DANAS!

Tanjug

Politika

PALMA: SRPSKO KOSOVO JE 2004. GODINE BILO ONO ŠTO JE MARIUPOLJ DANAS!

Podeli vest

Oni koji se danas čude dešavanjima u Ukrajini su u stvari autori propasti međunarodnog prava, a svoju “doktorsku disertaciju” pod nazivom “rušenje međunarodnog prava” “odbranili” su na Kosovu i Metohiji. 17. mart 2004. godine je samo posledica podstrekivanja i podrške terorizma na Kosovu i Metohiji, ocenio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

 

- Martovski pogrom srpskog civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji i rušenje srpske imovine i crkava i proterivanje srpskog stanovništva nastavak je bombardovanja iz 1999. godine. Teroristi iz OVK su imali i 1998. i 1999. i 2004. i 2008. godine podršku onih koji su ih stvorili, finansirali i trenirali, a to su neke zemlje Evropske unije i deo političkog establišmenta iz Sjedinjenih Američkih Država - rekao je Palma.

Teroristi su znali, istakao je Marković, da imaju podršku i da za sva ubistva, mučenja, rušenja i pogrome neće da odgovaraju.

- Uvek je isti scenario kao u Markalama u Sarajevu, kao u Klečki i u Račku koji je izmišljen i zbog koga je Srbija bombardovana. Optuže se Srbi i tako je informacija o navodnom davljenju trojice albanskih dečaka u reci Ibar u selu Čabra u srpskoj opštini Zubin Potok munjevito prošla svetom. Odmah su tu nameštenu i lažnu informaciju objavili svi svetski mediji. Kampanja etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije od tog 17. marta trajala je tri dana. Tih dana je proterano 4.012 Srba, ubijeno 19, a etnički potpuno očišćeno 6 gradova i 9 sela - kazao je lider JS i dodao:

- Međunarodni predstavnici iz Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država su taj pogrom nazivali “akcijom” ili “organizovanom akcijom” ili čak “spontanom reakcijom” i menjali su svoje iskaze šta se dešavalo, odnosno šta su videli. Oni su ignorisali posledice i čak javno opravdavali albanske teroriste. I umesto da međunarodni poredak kazni teroriste u srcu Evrope, četiri godine kasnije, 2008. godine, sledi nagrada. Čelnici terorističke OVK umesto da zaduže prugasto odelo i da se tretiraju kao Bin Laden, oni u Prištini proglašavaju nezavisnost uz direktan prenos na CNN – u, BBC – iju i Euronewsu. I tog 17. marta 2004. kao i 1999. godine srpsko Kosovo je bilo Mariupolj. Žalim stradanje civila ma gde se ono dešava, ali to onda nisu žalili oni koji danas plaču nad ukrajinskim civilima, a isti su proizveli i jednu i drugu nesreću - rekao je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija