• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.10.2021

09:04

SUMANUTA MRŽNJA PAVELIĆEVACA! Potpuno ludilo - VUČIĆ I PORFIRIJE PO NALOGU PUTINA ŠIRE SRPSKI SVET I RUŠE SVE PO REGIONU!

Tanjug/Rade Prelić

Politika

SUMANUTA MRŽNJA PAVELIĆEVACA! Potpuno ludilo - VUČIĆ I PORFIRIJE PO NALOGU PUTINA ŠIRE SRPSKI SVET I RUŠE SVE PO REGIONU!

Podeli vest

Hrvatski portal "Slobodna dalmacija" objavio je danas sramnu kolumnu Ivice Šole u kojoj se pita da li predsednik Rusije Vladimir Putin, uz pomoć ruskog patrijarha Kirila, planira da krene u pohod rušenja svih patrijarha koji se neće podčiniti Moskvi, uz to dodajući da je, kako bi ostvario svoje ciljeve, na Balkanu pronašao partnera u patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju... Na kraju, Hrvati su sve ponovo svalili na Vučića

Konstatacijom da je na konferenciji "Svetsko pravoslavlje" u katedrali Hrista Spasitelja u Moskvi, koju je organizovao ruski patrijarh Kiril, prisustvovao episkop bački Irinej Bulović, Šola je započeo svoju teoriju zavere. 

Kolimna je posvećena ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi i napadu na Putina i ruskog patrijarha Kirila, ali ipak, (gle čuda!) Hrvati u naslov stavljaju predsednika Srbije Aleksandra Vučia i srpskog patrijarha Porfirija. 

Da stvar bude sumanutija,tekst se završava ludilom - da Vučić i Porfirije, po nalogu Putina i Kirila, šire "srpski svet" i ruše sve u regionu!

Foto: Slobodna dalmacija

U sramnom tekstu Slobodne Dalmacije stoji kako se Putin ne miri sa činjenicom da je Vartolomej vratio autokefalnost Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi, pa kreće u obračun sa neposlušnim patrijarsima širom sveta.

Takođe, pravi se paralela između srpskog i ruskog predsednika, navodeći da su "globalne imperijalističke pretenzije koje Putin provodi uz pomoć Ruske pravoslavne crkve čuvajući "ruski svet", identične metodi "srpskog sveta" koju ovde primenjuje Vučić uz pomoć i saradnju SPC i Porfirija".

Njihovim sramnim optužbama nema kraja, te ni ovaj tekst nije prošao bez laži o predsedniku Vučiću, kao i neosnovanih napada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 2 godine

Ovi Hrvati imaju zesci kompleks i strah od nas Srba! To je vec sumanuto.

Komsija

pre 2 godine

Sramota za Evropsku uniju, da se takva tvorevina koja nikada nije odgovarala za svoj nacizam i ustastvo jos i primi u clanstvo EU. Prvo denacifikacija Hrvatske i Hrvata, pa onda ulazak u svet modernih drzava.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26