• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.01.2021

13:39

NEKA JE NA ČAST TIM MEDIJIMA, TO VIŠE GOVORI O NJIMA! Brnabić: Petričićeva karikatura u NIN-u relativizuje nasilje nad ženama!

Politika

NEKA JE NA ČAST TIM MEDIJIMA, TO VIŠE GOVORI O NJIMA! Brnabić: Petričićeva karikatura u NIN-u relativizuje nasilje nad ženama!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da karikatura Dušana Petričića, koja stavlja predsednika Aleksandra Vučića u kontekst priče o hapšenju Miroslava Mike Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje, relativizuje gnusno nasilje počinjeno nad hrabrim devojkama koje su o tome progovorile i žele pravdu


Brnabić je na TV Hepi rekla da ta karikatura generalno relativizuje nasilje nad ženama i istakla da to nije napad na Aleksandra Vučića, već na te devojke, žene i sve žene koje su prošle kroz bilo kakvo nasilje.


"Ta karikatura relativizuje sve što su te hrabre devojke uradile. Neka je na čast tim medijima. Napadi takvih ljudi na Aleksandra Vučića više govore o njima i tome kako vide stvari u Srbiji", kazala je premijerka.

Foto: prinstscreen

Sramna karikatura Dušana Petričića



Brnabić je istakla da se ponosi što živi u zemlji u kojoj o takvim stvarima može da se priča slobodno i gde postoji poverenje u institucije da prijave, kako u MUP, tako i u sudove.

"Ne sećam se da je tako ranije bilo", dodala je ona.

Govoreći o medijskim napadima koje je doživela zbog toga što je izjavila da smatra da TV Nova S duguje građanima Srbije izvinjenje i ogradu od toga što je u jednoj njihovoj emisiji rečeno da nije isto da li te siluje Legija ili Mika Aleksić, Brnabić je kazala da će nastaviti da govori ono što oseća.

"Od toga se niko nije ogradio. Posle smo čuli razne spinove kako je to izvučeno iz konteksta i ja zaista ne znam iz kakvog konteksta može da bude izvučena ta rečenica. Kakav god vaš kontekst bio, taj kontekst nije dobar", poručila je premijerka.


Ističe da će i dalje govoriti ono što oseća i misli, a to je da TV Nova S duguje građanima izvinjenje i da čujemo ogradu od takvih šala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BOLESNO, NE PREZAJU NI OD ČEGA! OGAVNA I SRAMNA KARIKATURA u nedeljniku NIN! Najstrašnije IZVREĐALI predsednika Vučića i ŽRTVE SILOVANJA! /Foto/
Politika

BOLESNO, NE PREZAJU NI OD ČEGA! OGAVNA I SRAMNA KARIKATURA u nedeljniku NIN! Najstrašnije IZVREĐALI predsednika Vučića i ŽRTVE SILOVANJA! /Foto/

U jeku priče oko slučaja Miroslava Mike Aleksića, učitelja glume koga je glumica Milena Radulović prijavila policiji za silovanje u više navrata kada je imala 17 godina, u nedeljniku NIN osvanula je karikatura Dušana Petričića u kojoj se kroz vređanje predsednika Srbije, Aleksandra Vučića vređaju i žrtve silovanja

21.01.2021

13:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija