• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.08.2020

10:18

POPOVIĆ O IZBORIMA U CG: Pobedila volja da se odbrani vera i identitet

Politika

POPOVIĆ O IZBORIMA U CG: Pobedila volja da se odbrani vera i identitet

Podeli vest

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović čestitao je danas građanima Crne Gore na političkoj zrelosti i snažnoj demokratskoj volji ispoljenoj na jučerašnjim parlamentarnim izborima, koji su, kaže, označili kraj tridesetogodišnjeg autokratskog, antisrpskog i antihrišćanskog režima Mila Ðukanovića



Popović je posebno čestitao, kako je naveo, prijateljima iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" na velikom izbornom rezultatu i pobedama u velikom broju crnogorskih gradova.

Kaže da je pobedila je volja da se odbrani vera i identitet, ali i da se osvoji demokratija i na njenim temeljima gradi budućnost jedne razvijene, pravne i socijalno odgovorne države.

- Prezrene su podele koje je Ðukanovićev režim godinama stvarao da bi opstajao na svojoj kriminalnoj vlasti. Želja za novim nacionalnim jedinstvom i za odbranom svetinja srušila je juče u Crnoj Gori sve laži i strahove. Za sve slobodoljubive i časne građane naše bratske države, verom i nepokolebljivom odlučnošću njenih građana konačno sviće rujna zora - naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Napomenuo je da se posle godina progona i poniženja i nastojanja režima Mila Ðukanovića da napadima na srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu uništi identitet sopstvene države, narod probudio i odlučio da brani svoju veru, nasleđe, ali i svoju budućnost.

- Duboko verujem da će nova Vlada Crne Gore obnoviti i ojačati odnose i saradnju sa Srbijom i realizovati sve potencijale koji za takvu saradnju postoje, a koje je Ðukanovićev režim zvog svoje mržnje prema Srbiji i srpskom narodu godinama sputavao, neprirodno gradeći savezništvo sa svim drugim narodima koji su sa njim delili istu antisrpsku mržnju - rekao je Popović.

Smatra da će istorijski značaj ovih izbora, ali i otpora rušenju Crkve i vere za buđenje srpskog naroda ostati večno zapisan i večno inspirativan.

- Nema veće sile od narodne volje koja štiti svoju veru i svoje svetinje. To je juče saznao na najdemokratskiji način i odlazeći autokratski režim Mila Ðukanovića - zaključio je Popović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20