• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

11.06.2020

20:11

AMERIČKA POSLA! AKO SU RASISTI, ŠTA SU DO SADA RADILI U VAŠINGTONU?! Pelosi: Simboli u čast Konfederacije moraju biti uklonjeni

Politika

AMERIČKA POSLA! AKO SU RASISTI, ŠTA SU DO SADA RADILI U VAŠINGTONU?! Pelosi: Simboli u čast Konfederacije moraju biti uklonjeni

Podeli vest

Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi izjavila je danas da simboli u čast generala koji su se tokom američkog građanskog rata (1861-1865) borili na strani Konfederativnih Američkih Država moraju biti uklonjeni sa Kapitol Hila i iz vojnih baza SAD

"Njihova imena moraju da budu uklonjena iz tih baza i njihove statue moraju da odu sa Kapitola. Američki narod zna da ta imena moraju da odu", rekla je novinarima Pelosi, koja je funcionerka Demokratske partije.

Tokom demonstracija koje u SAD traju otkako je beli policajac usmrtio Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu, na meti protivnika rasne diskriminacije našli su se i spomenici istaknutim predstavnicima Konfederacije u više američkih gradova, a zvaničnici nekih saveznih država razmatraju njihovo uklanjanje.

TRAMP KAZNIO SVE KOJI ISTRAŽUJU ZLOČINE AMERA U AFGANISTANU! Za sve je kriva, a ko drugi, Rusija koja navodno pomaže istragu!

Iako ga u tome ne podržavaju ni svi predstavnici njegove Republikanske partije, američki predsednik Donald Tramp juče je rekao da neće preimenovati vojne baze nazvane po generalima Konfederacije, navodi AP.

"Spomenici treba da budu otelotvorenje naših najviših ideala kao Amerikanaca, izražavajući ono što jesmo i ono čemu težimo kao nacija. Spomenici ljudima koji su zagovarali surovost i varvarstvo... predstavljaju grotesknu uvredu za te ideale," izjavila je ranije Pelosi, ističući da je Tramp "jedini koji to još ne razume".

PUTIN UKAZAO NEVIĐENU ČAST SRBIJI! NA PARADI POBEDE U MOSKVI PRODEFILOVAĆE I 75 SRPSKIH VOJNIKA I OFICIRA! Rusija zna ko se borio protiv nacista!

Separatistička konfederacija južnih država SAD, poražena strana u američkom građanskom ratu, bila je zagovornik ropstva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija