• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.11.2023

20:23

Nebojša Bakarec: Izbori 2023. - Referendum o opstanku Srbije!

Aleksandar Jovanović Cile

Kolumne

Nebojša Bakarec: Izbori 2023. - Referendum o opstanku Srbije!

Podeli vest

Gotovo četiri nedelje traje izborna kampanja, koja je drugačija od svih prethodnih. Ta velika razlika se sastoji u referendumskoj atmosferi koja vlada u Srbiji. To je sjajna vest. Ako je srpsko društvo i bilo prijatno ušuškano i uljuljkano u stabilnost i napredak koji su doneli predsednik Vučić i SNS, početkom maja Srbija se prenula, zbog dve strašne tragedije.

Presudnu budnost je pak, donelo destruktivno ponašanje opozicije, koja je u političke svrhe zloupotrebila te tragedije. Bez obzira na izvanredne i sveobuhvatne mere vlasti u vezi tragedija, opozicija je odlučila da pokuša da kapitalizuje tragedije. Ekstremizam i agresivnost opozicije, koji su bili veliki i do maja, višestruko su povećani. Od maja meseca, vlasti Srbije, članovi, simpatizeri i birači vladajućih stranaka (2,3 miliona ljudi-61 odsto) su bili izloženi neviđenoj agresiji, pretnjama smrću, fizičkim i verbalnim napadima, najavama rušenja vlasti na ulici, revanšizmu itd. Ekstremne pretnje upućene većini u srpskom društvu, od strane cele opozicije tj. ubedljive manjine, ostavile su, uz niz loših posledica i jednu pozitivnu - srpsko društvo, ona delatna većina se trgnula. Opozicija ne može bez posledica po sebe, da preti gotovo celom društvu. Sada, u izbornoj kampanji, posledica tih pretnji je kristalno jasna referedumska atmosfera. Referendumsko pitanje glasi: Da li ste za opstanak i napredak Srbije ili ne? Da podsetim da je opozicija histerično zahtevala izbore u decembru 2023. godine. Izbori su raspisani 1. novembra 2023. Vidi se da je sveukupno, opozicija sebi pucala u nogu. Sve što su radili od maja je pogrešno. Nisu smeli da zloupotrebe tragedije. Nisu smeli da ugrožavaju srpsko društvo agresijom i nasiljem. Nisu smeli da organizuju besmislene proteste. Nisu smeli da slušaju zapadne ambasade i spin doktore. Opozicija je u maju, svoje proteste nazvala „Srbija protiv nasilja". Ponašanje opozicije je bilo dijametralno suprotno tom nazivu i moglo se okarakterisati kao „Nasilje protiv Srbije". Sve to je sada došlo na naplatu i dovelo je do referendumske atmosfere, do toga da srpsko društvo brani svoj opstanak.

Foto: printscreen

 

U ovoj kampanji, opozicije gotovo da nema na terenu, među građanima. Nemaju skupove na otvorenom, na trgovima, u halama, samo u manjim prostorijama. Umesto opozicije, kampanju na terenu, neuspešno vode ljudi koji ne učestvuju na izborima, tzv. „proglaseri". Zbog slabe podrške, opozicija je ugasila svoje proteste. Na poslednji, 27. protest opozicije, 4.11.2023., u Beogradu je došlo manje od 1000 ljudi, a izborna kampanja je već bila počela. Da opoziciji raste podrška, logično bi bilo da nastavi proteste. Umesto toga, opozicija je ugasila svoje petomesečne proteste, i priznala krah. Nema ih u kampanji od vrata do vrata. Lider DS, Zoran Lutovac je neoprezno priznao, hvaleći se, da neki od lidera opozicije, dnevno pređu „čak" od 8 do 10 kilometara. Neki od njih, ne svi. To je smešno malo. Da je rekao 100 kilometara, to bi bilo ok. Vidi se da Lutovac i ne razume da se pohvalio sramotom. Opozicija pogrešno smatra da će sav posao za njih da završe brojni, finansijski moćni, ali slabo gledani, i neuticajni Šolakovi i Đilasovi mediji, koji samo sipaju otrov. Opozicija nema pravi program. Stav opozicije je da treba priznati lažnu državu Kosovo, da treba uvesti sankcije Rusiji, da treba ući u NATO, da su Srbi počinili genocid u Srebrenici, institucionalni revanšizam, sudovi revolucije, hapšenja i progon političkih protivnika. Opozicija, kao da je od maja do novembra, činila sve da prene dobroćudnog džina - srpsko društvo i ogromnu većinu građana, koji podržavaju fantastične rezultate vlasti Srbije. Evo samo nekoliko podataka. Nezaposlenost je smanjena sa 25,9% na 9%! Prosečna plata je podignuta sa 329 na 820 evra! Prosečna penzija je podignuta sa 204 na 390 evra! Podrška porodicama sa decom je porasla, od 3,5 puta za prvo dete, do 8,5 puta za četvrto dete! Izgrađeno je 147 bolnica i zdravstvenih centara. Izgrađeno je 445 km autoputeva. Izgrađeno je 108 km brzih pruga itd.

Opozicija je džinu koji simbolizuje srpsko društvo, stalno ponavljala mantru - uništićemo vas, jurićemo vas po ulicama, bacati u reke, sudićemo vam na sudovima revolucije, srušićemo sve što ste izgradili, lustriraćemo vas... i tako šest meseci. Džin se prenuo, a rezultat referenduma ćemo videti 17. decembra. Jasno je koji je to rezultat. Međutim, ne smemo da se opustimo. Situacija je napeta. Na ovim izborima čekaju nas samo iskušenja, muke, suze, trud, rad, i znoj. Preteće zlo je izbore učinilo presudnim za Srbiju. Tada odlučujemo da li ćemo nastaviti da idemo napred ili ćemo se vratiti u mračnu prošlost. Zato su ovi izbori važni, zato Srbija ne sme da stane! Cilj je pobeda! Pobeda svom snagom, koju nam daje ljubav prema Srbiji. Uprkos teroru tajkuna, inostranih moćnika, i odnarođene opozicije, nad nama. Cilj je pobeda, jer bez naše pobede Srbija neće preživeti! Srbija ne sme da stane!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija