• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.05.2024

14:31

Potpisan Ugovor o dualnom obrazovanju između Direkcije za vodne puteve i Škole za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju!

Informer

Društvo

Potpisan Ugovor o dualnom obrazovanju između Direkcije za vodne puteve i Škole za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju!

Podeli vest

Direkcija za vodne puteve je u ponedeljak 27. maja u svečanoj sali ugostila predstavnike Ministarstva, državnih institucija, direktora i učenike Škole za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju povodom potpisivanja Ugovora o dualnom obrazovanju.

Svečanost je u ime Direkcije za vodne puteve otvorio direktor Aleksandar Pantelić koji se potom obratio prisutnim zvanicama.

- Želim da izrazim veliko zadovoljstvo zbog povoda koji nas je danas okupio na ovom mestu, a koji predstavlja nastavak dobre prakse koju smo započeli zajedno , a to je Ugovor o dualnom obrazovanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, odnosno Direkcije za vodne puteve i Škole za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju. Ovaj ugovor predstavlja važan korak ka unapređenju i našeg obrazovnog sistema kao i jačanju saradnje između državnih organa, privrede i obrazovnih institucija koje razvijaju mlade stručnjake, koji čine osnovu svake jake države.

Gospodin Pantelić je naglasio da je "naše resorno ministarstvo na inicijativu ministra Gorana Vesića, prošle godine potpisalo sporazum sa Univerzitetom Beograd koje je omogućilo studentima da pohađaju praksu u državnim institucijama. U našoj Direkciji uglavnom za studente sa Saobraćajnog i Građevinskog fakulteta. Značajna novina jeste što studenci ne pohađaju praksu kao ranije od 14 dana, već je sada praksa u trajanju 3 meseca".

- Nastavljamo istim koracima i  Direkcija za vodne puteve prepoznala je neophodnost terenske edukacije i praktične nastave kao ključne elemente za dalje motivisanje učenika da nastave da se bave profesijom koju su odabrali. Naš cilj je da omogućimo što veću inkluziju mladih ljudi u sektoru brodarstva, brodogradnje i hidrogradnje, da modernizujemo obrazovni sistem, a samim tim i državnu upravu u kojoj bi nove generacije mogle da pronađu svoje mesto, steknu neophodno iskustvo i dovedu do dalje profesionalizacije u oblasti vodnog saobraćaja. Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost, i mi smo posvećeni tome da pružimo sve neophodne resurse kako bi naši učenici stekli znanja i veštine koje su im potrebne za taj uspeh. Kroz dualno obrazovanje, učenici će imati priliku da uče direktno od stručnjaka iz prakse i da se pripreme za realne izazove u svojoj budućoj karijeri.

Foto: Informer

 

Zahvaljujući našem ministru Goranu Vesiću i pomoćniku ministra za vodni sektor Predragu Petroviću , rezultati koje smo postigli u poslednjih godinu i po dana su značajni. Pored ulaganja u obrazovanje i aktivaciju mladih, afirmaciju stručne prakse i zapošljavanja u državnoj upravi među mladima, realizovali smo i važne infrastrukturne projekte. Otvorili smo nova međunarodna pristaništa, nadogradili postojeće sisteme informacionih tehnologija, završavamo digitalizaciju reke Save, doneli nove sistematizacije i angažovali neophodne stručne kadrove. Prepoznata je neophodnost ulaganja u modernizaciju i rekonstrukciju mehanizacije odnosno plovila Direkcije kako bi obezbedili napredak i bolji nivo kvaliteta i efikasnosti - zaključio je Aleksandar Pantelić.

Okupljenima se potom obratio pomoćnik ministra za vodni saobraćaj, gospodin Predrag Petrović koji se zahvalio direktoru Aleksandru Panteliću, Brodarskoj školi i inicijativi Privredne komore Srbije na organizovanju i realizaciji ovog ugovora, a potom i svim učesnicima i potpisnicima sporazuma koji je od izuzetne važnosti po budućnost naše struke odnosno sektora vodnog saobraćaja u Republici Srbiji. Gospodin Petrović je okupljenim učenicima poručio da nadležno Ministarstvo i Direkcija za vodne puteve stoje na raspolaganju svakome ko bude odabrao da se poslovno i profesionalno ostvari u ovim institucijama.

Gospođa Tatjana Đokić, direktor Škole za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju se zahvalila svima na izuzetnoj saradnji koja je dovela do ostvarivanja ovog sporazuma koji će biti od velikog značaja za sve mlade ljude koji odluče da uplove u poslove za koje su se spremali a koji se tiču vodnog saobraćaja. Gospođa Đokić je posebnu zahvalnost za izvanrednu saradnju uputila pomoćniku ministra Predragu Petroviću i direktoru Direkcije, Aleksandru Panteliću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu
Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu

Međunarodna kampanja za zabranu nuklearnog oružja (ICAN) procenjuje da Izrael poseduje najmanje 90 nuklearnih bojevih glava u svom arsenalu i da povećava svoju nuklearnu potrošnju. U izveštaju koji ispituje rashode za nuklearni razvoj, ICAN je otkrio da je Izrael povećao svoju nuklearnu potrošnju za 2,4 posto, što je ekvivalent od 1,1 milijarde dolara godišnje.

17.06.2024

15:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija