• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.05.2024

13:54

Posle kiše dođe sunce -Prvi toplotni talas uskoro stiže! Ristić: Od ovog datuma letnje temperature

Miloš Rafailović Novak Đurović

Društvo

Posle kiše dođe sunce -Prvi toplotni talas uskoro stiže! Ristić: Od ovog datuma letnje temperature

Podeli vest

U Srbiji je danas pretežno sunčano vreme uz promenljivu oblačnost, ali i toplije nego prethodnih dana.

Prema prognozi Ivana Ristića za vikend se očekuje smena sunca i visokih oblaka, temperatura će ići i na više od 25 stepeni i polako će se vratiti letnje temperature s tim što će duvati košava u Vojvodini.

Ristić navodi da će Košava biti malo salbija nego što je bila za Prvi maj, tako da ne bi trebala da puno smeta ljudima i duvaće samo dva dana.

Cela sledeća nedelja biće bez vetra, a temperatura će se kretati oko 25 stepeni, a onda će sredinom nedelje ponovo pasti kiša.

- Prema meteorološkim modelima ovo je bila najkišovitija nedelja kako u prethodnim tako i u narednim nedeljama, tako da se ne očekuje ovolika količina padavina što će svakako uticati da se reke ponovo vrate u svoja korita i da se smanje šanse za poploave - kaže meteorolog.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Inače, u Novom Pazaru još je na snazi vanredna situacija od poplava dok je u vladičinom Hanu vanredna situacija nakon nevremena sinoć ukinuta.

Meteorolog navodi da zbog padavina najviše pažnje treba i dalje obraćati na jugozapadni deo Srbije i da Novi Pazar treba i dalje da bude u pripravnosti, dok će se u ostalim delovima zemlje naročito u istolnim krajevima reke, koje su nodašle poslednjih dana, polako smirivati.

Od 1. juna idu baš letnje temerature i kretaće se oko 30 stepeni i biće sve manje kiše a više sunca. Prvih 10 dana juna biće mnogo prijatnije sa letnjim temperaturama.

- Pave letnje temperature treba očekivati krajem juna kada se očekuje prvi toplotni talas - kaže Ristić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija