• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2024

16:37

Nevreme se premešta u ove krajeve Srbije, Vojvodina na udaru oluje! Evo gde će se obrušiti obilni pljuskovi!

Shutterstock

Društvo

Nevreme se premešta u ove krajeve Srbije, Vojvodina na udaru oluje! Evo gde će se obrušiti obilni pljuskovi!

Podeli vest

Ovog poslepodneva nova serija oluja zahvatila je Srbiju, ovog puta sever zemlje, preciznije delove Vojvodine.

U prethodna dva sata snažan grmljavinski sistem koji je nastao nad centralnim predelima Bačke doneo je snažu oluju i vrlo obilne pljuskove području između Bačke Topole, Vrbasa i Kule.

Ovaj sistem premešta se u severnoj i severoistočnoj visinskoj struji dalje prema jugu Bačke i doneo je snažnu oluju Vrbasu i okolini.

Lokalno je bilo grada, uz vrlo intenzivne pljuskove i jake gromove.

Foto: Shuterstock

 

Ovaj sistem u narednim satima doneće obilne pljuskove i jaku grmljavinu južnom delu Bačke i širem području Novog Sada i Futoga, a potom će preko Fruške Gore obrušiti i na Srem, a prvi na udaru u Sremu biće šire područje Iriga.

Inače, jačih pljuskova sa grmljavinom bilo je i na području Sombora, uz lokalne grmljavinske oluje, kao i na području Apatina, a ovaj sistem u narednih sata vremena premeštaće preko šireg područja Odžaka.

U napomenutim predelima Vojvodine u narednim satima lokalno može biti grada, a palo bi i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica,

Trenutno pljuskova sa grmljavinom ima i na području Metohije.

U ostalim predelima Srbije uglavnom je suvo, kiša pada samo još u donjem delu Podunavlja.

Pored Vojvodine, ovog poslepodneva jačih grmljavinskih oluja sa gradom, vrlo obilnim pljuskovima i jakim gromovima ima na istoku Hrvatske, uglavnom na području Slavonije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)
Live TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)

Juče je počeo mirovni samit u Švajcarskoj gde se sastalo gotovo 100 zemalja i preko 50 šefova država da razgovaraju o trajnom prekidu vatre, među kojima su premijerka Italije, Đorđa Meloni, predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, dok je Rusija u potpunosti izuzeta iz ovog skupa. Ekspert za energetiku Dragan Škobalj komentarisao je ovaj događaj tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

16.06.2024

12:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi prelomio: Mitar i Vlahović napadaju Engleze, Tadić na klupi!
EURO 2024

Piksi prelomio: Mitar i Vlahović napadaju Engleze, Tadić na klupi!

Dragan Stojković Piksi odlučio je da napadne Engleze sa dva napadača! Fudbalska reprezentacija Srbije večeras (21.00, RTS 1, Arena 1 premijum) utakmicom protiv Engleske započinje Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a sva je prilika da će "orlovi" jednog od favorita na turniru napasti sa dva centarfora - Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem!

16.06.2024

10:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20