• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/K1

23.05.2024

10:28

Nit Mila, nit Draga, već Omiljena! Medicinska sestra iz Čačka ponosno nosi svoje ime!

printscreen

Društvo

Nit Mila, nit Draga, već Omiljena! Medicinska sestra iz Čačka ponosno nosi svoje ime!

Podeli vest

Osmeh, srdačnost i ljubaznost krase medicinsku sestru doma zdravlja u Čačku, za koju se sa pravom može reći da ima najneobičnije ime u Srbiji.

Omiljena ćerka, majka, koleginica, supruga... kako poznanici kažu, njen karakter opravdava ime koje je dobila na rođenju - Omiljena.

- Zovem se Omiljena Drulović, rođena sam u Novoj Varoši, tamo sam živela do pre 22 godine kada sam sa mužem i decom prešla u Čačak - kaže Omiljena.

Ovo ime je veoma retko ali u Srbiji postoji još nekoliko Omilljenih.

- Ime je retko u mom kraju, ima još nekoliko njih koji se tako zovu kao ja. Najpre nisam volela svoje ime, bilo mi je neobično. Devojčice oko mene su se zvale uobičajenim imenima: Ana, Mila, Miljana, a ja sam možda nekad i želela da imam neko od tih imena, ali sam se vremenom navikla i zavolela svoje ime - kaže ova medicinska sestra, koja je ime dobila od tetke sa očeve strane.

Foto: printscreen

 

- Na nagovor tetke mama mi je dala to ime i hvala joj na tome - kaže Omiljena i dodaje:

- Kada sam došla u Čačak videla sam koliko je moje ime posebno i neobično. Prva sam dobila ocene u srednjoj školi, jer su nastavnici čuli za moje neobično ime. Kada sa m počela da radim svi su me jako lepo prihvatili, koleginice moje nisu čule za takvo ime, a kada sam se predstavila, jedna od koleginica nije shvatila šta sam ja rekla, pa je rekla "kad pre omiljena, samo što je došla". Vremenom su me i pacijenti upoznali - kaže Omiljena.

Ona preko dve decenije radi u DZ u Čačku, a njene kolege za nju imaju samo reči hvale.

- Vredna je, ljubazna, inteligentna, ima odličnu komunikaciju među pacijentima. Ona nije samo "omiljena" već je zovemo i Mila. To govori o njoj, zaista je mila. Kao saradnik je odlična, a svi pacijentu kažu da joj ime baš odgovara - samo su neki od komentara njenih koleginica.

Njeno ime proširilo se i na celu porodicu, pa kako kaže zovu ih "omiljena porodica".

- Prijatelj mi je rekao da slobodno kažem i da mog supruga zovu "Omiljeni". Nas kao porodicu zovu "omiljena porodica". I on ima pored mene taj nadimak Omiljeni čovek - kazala je svojevremeno za "K1" ova žena neobičnog imena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20