• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pavle Ivković

22.05.2024

21:45

Besplatna matura za sve učenike Doma učenika "Patrijarh Pavle": Ovo je tradicija, imamo najbolju decu (VIDEO)

Informer

Društvo

Besplatna matura za sve učenike Doma učenika "Patrijarh Pavle": Ovo je tradicija, imamo najbolju decu (VIDEO)

Podeli vest

Dom učenika srednjih škola, gde su se nekada školovali kadrovi za Jugoslovensku železnicu, i danas je ustanova za primer. Ne samo svojim nazivom - "Patrijarh Pavle", ovaj dom je i delima pokazao da skromnost, saosećajnost, ali i velikodušnost nisu zaboravljene vrline.

Naime, ovogodišnji maturanti dobili su od Doma iznenađenje koje nisu očekivali. Direktor doma Saša Rokvić rešio je da im organizuje matursko veče. Potpuno besplatno. Kako nam je rekao Rokvić, zabava će biti priređena u kantini za koju su u Italiji osvojili prvu nagradu, budući da je ceo arhitektonski tim radio na njenom uređenju, i zaista izgleda impozantno.

Neposeredno pred početak mature Informer je prisustvovao pripremama i iskoristio priliku da porazgovara sa nadležnima, ali i đacima doma. Nisu se libili da kažu koliko im ovaj gest znači.

 

- Ovde smo upoznali dosta prijatelja, drugarstva smo stekli. Bilo je teških momenata, ali i onih lepih mnogo više. Danas, kada bi nas neko pitao koji dom da izabere, naravno "Patrijarh Pavle". Ova besplatna matura, je jedan prelep gest i znak pažnje za naš život ovde, jer mi smo ovde poslednje četiri godine jedna velika porodica - kažu Đaci. 

Direktor Doma za učenike srednjih škola "Patrijarh Pavle" Saša Rokvić, istakao je da je dom uvek uz svoje đake, da im omogućava sve što je u njihovoj moći, kao i da je ponosan na svu decu koja izađu iz doma, jer kako ističe, oni su njihov ponos. 

- Ovo je nama tradicija, svaki učenik ima besplatnu matiri u našoj kantini koja je dobila i prvu nagradu u Italiji, tačnije u Milanu. Mi sve što radimo, radimo za tu decu, imamo i solarne panele, terene, bazen i mnogo toga za njih. Program je takav da imaju slikanje u dvorištu u grupama, a potom dolaze ovde gde dobijaju nagrade. Onaj koji je najbolji dobija i veliku statuu Patrijarha Pavla, uz to idu i zahvalnice, a potom i posluženje - rekao nam je direktor i dodao:

- Veliki deo sredstava nama ne daje Ministarstvo prosvete, već mi samo zarađujemo preko raznih aktivnosti i hostesla preko leta, tako da se svi zajedno trudimo da ovaj dom bude najbolje mesto za naše đake i da odavde izađu srećni i zadovoljni. Moram da naglasim, da neka deca, tačnije, većina ne želi da ide na fakultet, ali su završili zanatske škole i žele da osnuju porodice, ja ih podržavam i želim im sve najbolje u daljem životu - rekao je Rokvić. 

Poseban deo ovog doma jesu vaspitači, koji su uz učenike konstantno i pomažu im da donesu one lakše, ali i teže životne odluke i vode ih kroz školovanje kako najbolje znaju. 

- Ja sam vaspitač 21 godinu, moram da kažem da mi najteže padaju rastanci, ali da su to sve sjajna deca. Ove godine smo primetili da su u odnosu na neke prošle godine, deca manje zainteresovana za nastavak školovanje. Mi ovde imamo razne izazove tokom godine, ali smo svi zajedno tu da ih reševamo. Svoj deci želim srećno dalje u životu i da se sete doma, jer smo ih primili otvorenog srca - rekla nam je Ana Hrnjak vaspitač.

Ovim putem, želimo da pohvalimo i ekipu iz kuhinje koja je ostala prekovremeno, kako bi pripremila sjajnu dekoraciju i ukusnu hranu za sve đake i napravili im ugođaj koji zaosta i zaslužuju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20