• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2024

11:28

Osigurajte svoja ulaganja i trud - poljoprivredno gazdinstvo Nikolić je to učinilo na vreme!

Pakt studio

Društvo

Osigurajte svoja ulaganja i trud - poljoprivredno gazdinstvo Nikolić je to učinilo na vreme!

Podeli vest

Nosilac poljoprivrednog gazdinstva iz Despotova Slavoljub Nikolić zaključio je polisu Kompanije „Dunav osiguranje" kojom je osigurao luk, krompir i ratarske kulture na ukupnoj površini od 120 hektara i time, kako kaže, „za svaki slučaj" osigurao svoj dugogodišnji kapital.

- Svestan sam rizika koje vremenske nepogode mogu da prouzrokuju i, poučen prošlogodišnjim negativnim iskustvom u kojem nam je grad napravio totalnu štetu i to na oko 30 hektara pod crnim lukom, ove godine sam „za svaki slučaj" osigurao svoja poljoprivredna dobra - rekao je Nikolić i poručio svima koji se ozbiljno bave poljoprivrednom proizvodnjom da to isto učine.

Foto: Pakt studio

 

 

Poljoprivredno gazdinstvo Nikolić godišnje proizvede više od šest hiljada tona krompira i luka, koje izvozi širom Balkana. Povrtarskom i ratarskom proizvodnjom bavi se na više od 250 hektara zemljišta. Potvrda posvećenosti i kvaliteta rada, za Slavoljuba Nikolića došla je 2023. godine u vidu nagrade „Najdomaćin" u kategoriji povrtarstva.

Foto: Pakt studio

 

 

- Uz veliku pomoć članova porodice, negujem tradicionalne načine poljoprivredne proizvodnje - rekao je Nikolić i poželeo da njegov sin Miroslav nastavi putem koji su decenijama brižljivo utirali i negovali njegov otac, deda i pradeda.

Kao svedoci velikih i nenadoknadivih šteta koje je prošle godine superćelijska oluja nanela poljoprivrednim zasadima, srpski poljoprivrednici shvatili su važnost osiguranja useva i plodova, na šta ukazuje i činjenica da je ove godine poraslo interesovanje za najširu lepezu rizika koje u domenu osiguranja poljoprivrede pokriva Kompanija „Dunav osiguranje".

Foto: Pakt studio

 

 

Nataša Novčić, direktorka Filijale 2 Kompanije „Dunav osiguranje" u Novom Sadu, još jednom je podsetila na brojne rizike, kao i na mogućnost zaštite od posledica osiguranjem poljoprivredne proizvodnje, kako bi nosioci poljoprivrednih gazdinstava na vreme obezbedili svoja dobra.

Foto: Pakt studio

 

 

- Kompanija „Dunav" pre svega pruža zaštitu u slučaju požara, udara groma, ali i grada kao najčešćeg rizika. Primećujemo da je ove godine daleko veće interesovanje od rizika oluje, što je razumljivo - istakla je Novčić i dodala da u Kompaniji možete da se osigurate i od rizika poplave, mraza i drugih opasnosti.

Dok poljoprivredno gazdinstvo Nikolić nastavlja da se razvija i postiže uspehe u poljoprivrednoj proizvodnji, totalna šteta koja ih je zadesila prošle godine ostaje podsetnik da je ulaganje u osiguranje u poljoprivredi neophodno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

KiM je crna rupa demokratije savremenog sveta! Za Kurtija nema više dijaloga, jedino cilj za njega je etničko čišćenje Srba!
Live TV

KiM je crna rupa demokratije savremenog sveta! Za Kurtija nema više dijaloga, jedino cilj za njega je etničko čišćenje Srba!

Godinu dana prošlo je od zabrane srpske robe na teritoriji Kosova i Metohije. Međunarodna zajednica i dalje ćuti na Kurtijev teror. Kakvo je stanje trenutno u južnoj srpskoj pokrajini? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su ministar bez portfelja Đorđe Mlićević, bivši poslanik SNS-a na Kosovu i Metohiji Ljubomir Marić i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

14.06.2024

22:24

Đukanović: "Merdita dobar dan" je svinjarija koju treba zabraniti! Evo zašto strane fondacije finansiraju ovakve festivale!
Live TV

Đukanović: "Merdita dobar dan" je svinjarija koju treba zabraniti! Evo zašto strane fondacije finansiraju ovakve festivale!

Baš kada je Priština dobila zeleno svetlo za Savet Evrope, ona je nastavila agresivnu propagandu. Sprema se festival "Merdita dobar dan" koji će biti organizovan u Beogradu na Vidovdan 28. juna ove godine. Šta zapravo predstavlja ovaj festival, ko ga i zbog čega finansira? Na ova pitanja u emisiji "Info veče" odgovarao je advokat i poslanik SNS-a Vladimir Đukanović.

14.06.2024

21:45

Putin ponudio uslove za mir! Kijev brže - bolje sve odbio! (VIDEO)
Live TV

Putin ponudio uslove za mir! Kijev brže - bolje sve odbio! (VIDEO)

Puton dao ponudu za kraj rata. On je postavio uslove koje Ukrajina mora da ispuni. Kijev žestoko odgovorio da ne pristaje ni na kakve kompromise. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su general Luka Kastratović i Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju. Uživo u program putem vajber uključenja javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter.

14.06.2024

19:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija