• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2024

06:26

Vreme opasno po bezbednost! RHMZ izdao hitno upozorenje: Upaljen crveni meteoalarm

Shuterstock

Društvo

Vreme opasno po bezbednost! RHMZ izdao hitno upozorenje: Upaljen crveni meteoalarm

Podeli vest

Ujutro i pre podne na jugozapadu, jugu i istoku sa slabom kišom, a na severu sa sunčanim intervalima.

Posle podne u Vojvodini očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, dok će u ostatku zemlje pljuskovi biti izolovana pojava.

Vetar umeren, u košavskom području jak i olujni, jugoistočni, na jugu Banata sa udarima orkanske jačine. Krajem dana i u toku noći vetar će biti u slabljenju. Na zapadu i jugozapadu vetar od sredine dana u skretanju na južni i jugozapadni.

Najniža temperatura od 10 do 16 stepeni, a najviša od 17 stepeni na istoku zemlje do 26 stepeni na zapadu.

Vreme u Beogradu

U Beogradu promenljivo oblačno i vetrovito sa sunčanim intervalima, posle podne u pojedinim delovima grada kratkotrajni pljusak s grmljavinom.

Vetar umeren i jak jugoistočni, sa udarima olujne jačine, uveče i tokom noći u slabljenju.

Najniža temperatura oko 14 stepeni, a najviša dnevna oko 23 stepena.

RHMZ izdao upozorenje

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je na olujnu košavu danas u Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju.

- Duvaće jak i olujni jugoistočni vetar (košava) sa najjačim udarima na jugu Banata (oko 28 m/s, odnosno 100 km/h) - kaže se u upozorenju RHMZ. Slabljenje košave očekuje se večeras i tokom noći ka suboti.

Crveni alarm u Banatu

Ipak, RHMZ je "upalio" crveni alarm u Banatu zbog jakih udara vetra, a to znači da će vreme biti veoma opasno.

Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Potrebno je slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi, objašnjenje je za crveni meteoalarm.

 

 

Vreme narednih dana

Prema prognozi RHMZ, tokom idućih sedam dana očekuje nas promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kiše i kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom.

Za vikend i početkom naredne sedmice biće toplije, u većini mesta od 25 do 30 stepeni.

Početkom naredne sedmice u košavskom području duvaće pojačan jugoistočni vetar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Podrhtava tlo oko Zaporožja! Objavljen novi plan ruske ofanzive!
Planeta

Podrhtava tlo oko Zaporožja! Objavljen novi plan ruske ofanzive!

Ukrajinske oružane snage su poslednjih dana izgubile oko dva desetina artiljerijskih oruđa izjavio je za Ria Novosti predsednik komisije Javne komore Ruske Federacije za pitanja suvereniteta i kopredsednik Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Vladimir Rogov.

14.06.2024

16:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Ubi bože! Voćari pod Jelicom se hvataju za glavu!
Srbija

Ubi bože! Voćari pod Jelicom se hvataju za glavu!

Dan posle razarajućeg nevremena koje je pogodilo čačanska sela podno planine Jelice, zabrinuti voćari kupe plodove sa zemlje i sabiraju štetu. Velika oštećenja pretrpela je kajsija, koja za samo nekoliko dana pristiže na berbu.

13.06.2024

18:12