• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.04.2024

08:11

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Informer

Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Podeli vest

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

Cela manifestacija je bila posvećena sećanju na padobranca Konstantinosa Papadopulosa iz Grčkog kluba padobranaca iz Soluna. 

„Padobranski TRIATLON 2024.“ organizovao je Hellenik Komando padobranski klub (LEKAL) iz Pierije u saradnji sa Helenik Aerodive padobranskom školom (EL.AEROD.). Takmičari „Padobranskog TRIATLONA 2024.“, stigli su u 08:00 časova u subotu, 20. aprila, na aerodrom Hortero, konkretno padobranci iz Helenik Komando padobranskog kluba (LEKAL) iz Pierije, Klub specijalnih snaga (LED) N. Evros, Klub specijalnih snaga (L.E.D.) I Trikale, Pokret rezervnih jedinica specijalnih snaga „DOUREIOS IPPOS DRAMAS“ uz posebno prisustvo pripadnika Udruženja rezervista 63. padobranske brigade (63. PB) iz Srbije.

Usledio je žreb i „Padobranski TRIATLON 2024.“ je počeo prvom etapom (padobranstvo), sa izvođenjem skokova na gurtnu i skokova u slobodnom padu sa visine od 3.500 fita a sa zadatkom preciznog prizemljenja. Na istom mestu održana je 2. etapa TRIATLONA (trčanje vojnika na jednu milju) sa punim opterećenjem (ranac 25 kilograma) i oružjem uz merenje vremena hronometrom kao i 3. etapa (gađanje) u susednom delu aerodroma uz prethodno vežbanje gađanja airsoft puškama do kasno u subotu uveče. Iste večeri, 20. aprila, u sali centra „FRAGMA“ Lithotopo, Serres priređena je večera u organizaciji L.E.K.AL uz značajno prisustvo padobranaca kao i generala Jelesija Radivojevića, pukovnika Nenada Kuzmanovića, pukovnika Vidoja Kovačevića iz rezervnog saveza 63. padobranske brigade i svih padobranca koji su učestvovali na „Padobranskom TRIATLONU 2024.“ 

- Predsednik L.E.K.AL. N. Pierije Mastrothanasis Antonios, u svom kratkom uvodnom pozdravu inakon što se zahvalio prisutnima na učešću na događaju, osvrnuo se na 30 GODINA od osnivanjaL.E.K.AL (1994 – 2024) i glavnim zadacima L.E.K.AL istakavši da je padobransko druženje počelojoš davne 1995. godine donoseći mnogo toga dobrog što ujedinjuje Grčki i Srpski narod a što seposebno odnosi na oblast Pijerije.


General Jelesije Radivojević iz 63. Padobranske brigade uputio je srdačne pozdrave i pohvalio rad grčkog padobranskog kluba Pierije ističući mnoge zajedničke stvari koje nas povezuju, a u tome pre svega padobranske aktivnosti koje nas najviše spajaju i jačaju.


Nakon toga, padobrancima koji učestvuju na „Padobranskom TRIATLONU 2024.“ dodeljene su značke-krila srpskih padobranaca.


Kao posebno priznanje i izraz velikog poštovanja i zahvalnosti za izuzetan doprinos, hrabrost i žrtvu učinjenu u oslobodilačkim ratovima srpskog naroda, odata je počast padobrancu (dobrovoljac u Bosni) Spurgitis Elefterios iz Evrosa.


Sa diplomom instruktora padobranstva, nagrađen je Aggelinios Nikolaos iz L.E.K.AL-a. Pierije (možda jedini u Grčkoj).


Za dragocenu zajedničku saradnju koja nas ujedinjuje kao braću, odlikovan je 63. Padobranska brigada sa oznakom L.E.K.AL. Pierije a primio ju je predsednik Udruženja veterana 63. padobranske brigade, pukovnik Vidoje Kovačević.


U nedelju, 21. aprila 2024. ujutru, TRIATLON je nastavljen do 11.30 časova uz sećanje na padobranca Konstantinos Papadopoulosa kome je posvećen „Padobranski TRIATLON 2024.“ a po želji starešine padobranaca Heruvima Ravduhosa, člana L.E.K.AL. Pieria.

U 13:00 časova dodeljena su priznanja svim učesnicima „Padobranskog TRIATLONA 2024.“.
Prva tri pobednika „Padobranskog TRIATLONA 2024.“ koji je organizovan u znak sećanja na padobranca Papadopulosa Konstantinosa:


Analitički:
1. MESTO: Pukovnik Nenad Kuzmanović 63. PB.
2. MESTO : Tsatalios Mihalisl L.E.K.AL. Pierije
3. MESTO : Paliatsos Anestis L.E.K.AL. Pierije


Pobednici po događaju:
▪ SKOK NA CILj
1. MESTO: pukovnik Nenad Kuzmanović iz 63 PB.
2. MESTO: Tsatalios Mihalis iz L.E.K.AL. Pierije
3. MESTO: Aggelinios Nikolaos iz L.E.K.AL. Pierije


▪ TRČANjE NA JEDNU MILjU
1. MESTO: Tsatalios Mihalis iz L.E.K.AL. Pierije
2. MESTO: Bademis Panagiotis iz K.EF.ED.D.
3. MESTO: pukovnik Nenad Kuzmanović i general Jelesije Radivojević iz 63 PB.


▪ PUCANjE (SHOOTING)
1. MESTO: Paliatsos Anestis iz L.E.K.AL. Pierije
2. MESTO: Papazikas Anastasios iz L.E.D. iz Evrosa
3. MESTO: General Jelesije Radivojević iz 63 PB.

 Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Partizan sa Realom u finalu Kupa šampiona (VIDEO)
Fudbal

Na današnji dan: Partizan sa Realom u finalu Kupa šampiona (VIDEO)

Na današnji dan, 11. maja 1966. godine na stadionu "Hejsel" u Briselu, odigrano je finale Kupa evropskih šampiona između Partizana i Real Madrida. Ekipa iz prestonice Španije je savladala crno-bele rezultatom 2:1 i tako postala šampion Evrope 1966. godine, dok je klub iz Humske poneo vicešampionsku titulu.

11.05.2024

06:20

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija