• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2024

14:28

Mladi u Srbiji na ozbiljnim mukama zbog pritiska na društvenim mrežama: Evo šta je otkrila najnovija analiza psihologa!

Shutterstock

Društvo

Mladi u Srbiji na ozbiljnim mukama zbog pritiska na društvenim mrežama: Evo šta je otkrila najnovija analiza psihologa!

Podeli vest

Ni gotovo godinu dana od dva masovna ubistva u kojima je život izgubilo 19 osoba, rane ne zaceljuju.

Majske tragedije otvorile su brojne strahove i pitanja, kažu psiholozi. U potrazi za odgovorima proteklih meseci na vrata Dečjeg kulturnog centra pokucalo je oko 3.000 dece, roditelja i nastavnika. Zbog sve veće potrebe za razgovorom i savetom večeras je otvoren Centar za mlade gde će svi od 10 do 30 godina moći da potraže psihološku pomoć.

Analiza psihologa koji su razgovarali i radili sa mladima pokazala je da su se mladi najčešće žalili na pritisak života na društvenim mrežama i na vršnjačko nasilje. 

Foto: Shutterstock

 

U Centru za mlade, biće dostupno 15 psihologa svakog radnog dana od 12 do 20 časova.

Mladi od 10 do 30 godina će moći da dođu i potraže pomoć, a na raspolaganju im je pet seansi. Ukoliko se nakon tih seansi utvrdi da problemi i dalje postoje, onda će biti upućivani u druge zdravstvene ustanove.

Prijava za seanse putem društvenih mreža Centra za mlade

Seanse su besplatne, a prijava je vrlo jednostavna – preko društvenih mreža, Instagram ili Tik-tok naloga Centra za mlade. Na njihovim profilima postoji link kojim se dolazi do kalendara slobodnih termina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija