• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2024

15:24

Hemofarm o održivom razvoju sa studentima prestižne Vorton škole

Hemofarm

Društvo

Hemofarm o održivom razvoju sa studentima prestižne Vorton škole

Podeli vest

Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarm grupe održao je gostujuće predavanje studentima prestižne Vorton škole biznisa Univerziteta u Pensilvaniji, na kojem je predstavio jedinstvenu strategiju održivog razvoja koju Hemofarm sprovodi više od decenije.

Kao višegodišnji partneri, Hemofarm i Vorton razmenjuju ideje i znanja, kao deo šire misije edukovanja javnosti o principima ESG i održivog razvoja. 

Hemofarm, kao lider održivog razvoja u Srbiji i regionu posebnu pažnju posvećuje edukaciji i motivaciji ne samo zaposlenih, već i poslovnih partnera, potrošača i čitave zajednice kako bi razumeli i primenjivali principe održivog razvoja u svakodnevnom životu.

„Pre 13 godina kada smo pisali naš prvi Izveštaj, održivi razvoj je bio samo rogobatan  pojam, nerazumljiv većini, čije značenje i suštinu je bilo teško objasniti. Od tada svet se menjao, desili su se događaji, krize, izazovi koje je bilo teško predvideti i savladati. Bez obzira na okolnosti, ostali smo dosledni svojim vrednostima, jer odgovornost i održiva budućnost nemaju alternativu,“ rekao je Zeliger i nastavio: 

„Uložili smo mnogo vremena i truda da edukujemo sami sebe, da razumemo zašto je važno čuvati resurse, ne samo za dobrobit kompanije, već i za dobrobit naše planete. Benefiti su sada više nego jasni svima, želimo da prenesemo svoje iskustvo i motivišemo i druge da nam se pridruže na putu ka održivoj budućnosti“, zaključio je Zeliger. 

Sanda Savić, senior direktorka za korporativne poslove i komunikacije u Hemofarmu poručila je studentima da je efektivna ESG komunikacija važna u čitavom procesu razumevanja održivog razvoja. 

„Najveća promena za sve nas u Hemofarmu desila se onog trenutka kada smo počeli da menjamo svoje stavove i ponašanja. U tom procesu transformacije naše organizacije ključnu ulogu imala je  komunikacija, kojom smo edukovali naše kolege kako mogu da daju svoj doprinos u njihovom ličnom, poslovnom i društvenom životu. Jedna od najvažnijih stvari koju smo na tom putu naučili je da je održivi razvoj timski napor, ali i individualni doprinos, jer je održiva budućnost jedino tako moguća,“ naglasila je Sanda Savić. 

Aleksandra Lazarević, predstavnica Involve Youth inicijative u okviru Hemofarma, istakla je da je za mlade, naročito generaciju Z kojoj pripada, veoma značajno što ih neko zaista čuje u kompaniji i uključuje u procese donošenja odluka. Studenti Vorton škole biznisa aktivno su učestvovali u predavanju i kroz diskusiju sa Hemofarmom pokazali da su inspirisani da menjaju svet na bolje.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija