• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.04.2024

09:58

Dete nije samo napustilo dvorište! Bivši načenik BIA izneo šok informaciju: Majka ovo nije smela da uradi

MUP Srbije/facebook

Društvo

Dete nije samo napustilo dvorište! Bivši načenik BIA izneo šok informaciju: Majka ovo nije smela da uradi

Podeli vest

Stručnjaci iz oblasti bezbednosti smatraju da ne postoji promi šanse da je mala Danka Ilić sama izšetala iz dvorišta i nestala.

Sagovornici Informera poručuju i da ima nelogičnosti u ponašanju Ivane Ilić, majke nestale devojčice, sa kojom je Danka bila u trenutku nestanka.

- Činjenica je da dete sa manje od dve godine života, u fizičkom smislu, ne može daleko odmaći u roku od nekoliko minuta. Druga nelogičnost je to što je majka izvela dete na mesto na kom dugo nije bila - rekao je za Informer TV Radiša Roksić, penzionisani načelnik BIA.

Foto: Pedja Milosavljević

Radiša Roksić

On se takođe osvrnuo i na to što majka nije išla na poligrafsko testiranje.

Hormonski status trudnice, psihološko stanje i sve ostalo, zapravo čini razlog što majka nije bila na poligrafu, rezultati nisu pouzdani. Poligraf nije dokaz na sudu. To je policijsko sredstvo koje služi za usmeravanje određenih policijskih aktivnosti - objasnio je Roksić.

Direktor Centra za forenzička istraživanja Nenad Šipka tvrdi da Danka nije mogla sama da napusti dvorište.

- Sa stanovništva forenzike, prva stvar od koje treba poći je izjava same majke i konfiguracija terena. Ovde ni u kom slučaju ne može biti govora o tome da je dete samo napustilo to dvorište. Siguran sam da policija radi u više pravaca i to je jedina ispravna metoda. Ja i sada tvrdim da je nemoguće da dete staro dve godine nestane majki iz vida dok ona ode do automobila po vodu za drugo dete - istakao je Šipka.

Foto: Informer

 

Podsetimo, mala Danka nestala je u u utorak oko 13.45, a nakon toga po prvi put u Srbiji pokrenut je sistem Pronađi me, srpska verzija Amber alerta.

Potraga za devojčicom ušla je sedmi dan, policija je angažovala sve raspoložive kapacitete i sa istragom se neće stati dok se ne otkrije puna istina o ovom slučaju.

U međuvremenu, Srbin iz Beča poslao je policiji ali i redakciji Informera snimak koji je nastao u centru Beča, a na kom se vidi devojčica koja neodoljivo podseća na malu Danku u pratnji dve Rumunke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 1 mesec

Nevjerovatno kako vi novinari.....iz svih medija od ovog žalosnog slučaja pravite 100 lažnih vjesti....te ovo...te ono.....pa onda čuvena magična reč....OBRT U ISTRAZI.......pa onda sasvim nešto deseto i veze nema sa prethidnih 100 tekstova...oa onda novih 100 tekstova. I onda se čudite zašto ljudi čitaju samo naslove... a trik naslove ni ne otvaraju....i ne vjeruju ni jednom novinaru......i ja isto....ništa ne čitam.....čekam rasplet.....a ovo da nije žalosno bilo bi smješno koliko tekstova......zato vam i pada tiraž.....jer nema kvalitetnih i istinitih informacija i u skladu sa tempom života pretežno kratkih.

Dalija

pre 1 mesec

Vise ne citam, pregledam naslove i pomislim. Boze, sve strucnjaci, cudo da se dete n8je odavno naslo.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija