• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.01.2024

17:15

"Dositej" za najbolje studenete: Fond za mlade dodelio više od 1.600 stipendija!

printscreen

Društvo

"Dositej" za najbolje studenete: Fond za mlade dodelio više od 1.600 stipendija!

Podeli vest

Fond za mlade talente Srbije objavio je konačnu listu dobitnika stipendija u okviru konkursa za stipendiranje najboljih studenata završnih i master studija za 2023/24. godinu, u okviru koje će stipendiju "Dositej" dobiti ukupno 1.132 studenta osnovnih i integrisanih akademskih studija i 511 studenata master akademskih studija.

Osim finansijske podrške izuzetnim studentima Fond za mlade talente i ove godine sprovodi novouvedeni mentorski program "Talenti u javnom sektoru", saopštili su iz ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Dobitnici stipendije imaju ugovornu obavezu da po završetku studija obave plaćenu stručnu praksu u organima javne uprave ili institucijama čiji je osnivač Srbija, u trajanju od najmanje tri meseca, a najviše devet meseci. Na taj način stipendisti dobijaju prvo radno iskustvo do kojeg se obično najteže dolazi.

Kako je navedeno, budući da su Ministarstvo prosvete i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija sinhronizovali aktivnosti na realizaciji konkursa za dodelu stipendija studentima, čime je prevaziđen izazov dupliranja stipendija, svi kandidate mogu biti korisnici samo jedne stipendije koja se isplaćuje iz budžeta Srbije.

U slučaju da je kandidat konkurisao i dobio stipendije više različitih institucija, mora se odlučiti za jednu i o svojoj odluci o odricanju obavesti instituciju od čije stipendije odustaje, najkasnije do 31. januara. Fond za mlade talente se nalazi u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Od 2008. godine Fond se bavi razvojem mladih talenata, a do danas je dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija